Jan-Willem Slotboom oprichter van Dagbesteding Midden Nederland samen met Sanne, die werkzaam is in 'de botenhal', de nieuwe tak van het bedrijf.
Jan-Willem Slotboom oprichter van Dagbesteding Midden Nederland samen met Sanne, die werkzaam is in 'de botenhal', de nieuwe tak van het bedrijf. Dick Martens

We willen ook de bootjes in het licht zetten

24 mei 2022 om 22:49 Overig

Dagbesteding Mid-den Nederland gaat bootjes opknappen

WAGENINGEN Theater Tegendraads is een theatergroep met spelers met een verstandelijke beperking. Deze spelers acteren, dansen, zingen en musiceren er. Jan-Willem Slotboom is de oprichter van Dagbesteding Midden Nederland, het bedrijf waar deze groep bij hoort. Hier regisseert hij en is verantwoordelijk is voor alle muzikale uitingen. Daarnaast heeft hij de artistieke- en zakelijke leiding. Ook zijn vrouw Wendy is er actief. Zij draagt zorg voor alle beweging en dans uitingen. Maar Jan-Willem heeft naast zijn werkzaamheden bij de theatergroep de watersport als zijn hobby. In coronatijd kocht hij ‘een opknappertje’ om aan te gaan werken, dat deed hij samen met een van zijn cliënten en dat bleek zo goed te werken, dat hij het opknappen van bootjes gaat combineren met ‘het theater’.

Dick Martens

,,Ik was er direct heel enthousiast over”, blikt Slotboom (35) terug op de opstart. ,,Het is echt een mooie combi. De theatergroep, met daaraan gekoppeld de muziek is de grootste tak van het bedrijf en hebben we hier dan groepen van 10 mensen lopen, maar we willen ernaar toe groeien, dat er straks ‘aan de andere kant’ ook een mannetje of vier, vijf lekker aan de gang zijn.” ‘De andere kant’, is de ruimte naast de werk- en repetitieruimte, het theater. Daar liggen nu al een viertal bootjes, die opgeknapt gaan worden, met het uiteindelijke doel, dat ze ook verkocht gaan worden. ,,Op een nuttige manier mensen aan de gang houden, vind ik heel belangrijk. Het is ook niet zomaar iets doen.” Nadat de mogelijkheid zich voordeed, dat de hal naast de theaterhal vrijkwam hapte Slotboom direct toe. ,,We kregen in september vorig jaar de sleutel en na wat voorbereidingen zijn we onlangs in februari gestart. Ik was direct enthousiast, mijn ouders hadden altijd al boten en eigenlijk ben ik op een boot groot geworden, dus dat maakt het extra leuk.”

Tegendraads werkt samen met grote zorginstellingen, ‘s Heeren Loo en ook met de Gemeente Wageningen. Van daaruit komen de cliënten dan binnen. De theatergroep heeft zeker al naam gemaakt, maar we willen nu ook de andere groep ‘de boten’ heel graag in het licht gaan zetten. We hebben al vier boten liggen, gekocht via Marktplaats, maar ook hebben we boten via ‘de gunfactor’ gekregen. Het is weer heel wat anders, maar iedereen is enthousiast om ook hier een succes van te gaan maken.” Voor meer info: www.dagbestedingmiddennederland.nl

advertentie
advertentie