Seppe Meijer.
Seppe Meijer. Melchert

De straat is een prachtig podium

Overig

Seppe organiseert een Kinderstraat-muziekdag

WAGENINGEN “Het wordt tijd voor meer muziek op straat!” Dat zegt de 11-jarige Seppe Meijer zu Schlochtern. Om de daad bij het woord te voeren organiseert hij op zaterdag 27 augustus van 13.00 tot 16.00 uur een Kinderstraatmuziekdag. Het spektakel is een van de onderdelen tijdens de Wageningse Cultuurzomer.

Kees Stap

Seppe was het afgelopen jaar kinderburgemeester van Wageningen. Toen hij in september aantrad was een van zijn doelen dat er een muziekfestival moest komen waar kinderen op straat konden spelen. Via de gemeente kwam hij in contact met de organisatie van de Wageningse Cultuurzomer en cultuurcoördinator Judica Lookman. In overleg besloten ze dat eind augustus, als iedereen weer terug is van vakantie, hier een perfecte dag voor is.

Op straat muziek maken is volgens Seppe hartstikke leuk. “De straat is een prachtig podium als je muziek wilt maken. Het is bijzonder omdat het publiek bij je langs loopt. Hopelijk blijven ze dan even stilstaan om naar je luisteren. Heel vaak kom je ook bekenden tegen. Als je nummer klaar is, krijg je vaak spontaan applaus. Je hoeft ook helemaal niet veel nummers te kennen. Het publiek blijft maar kort staan, dus na een kwartier kun je weer gewoon opnieuw beginnen. Ik hoop dat de Kinderstraatmuziekdag een groot succes wordt. Hopelijk is deze eerste editie het begin van een jaarlijks terugkerende traditie.”

Uiteraard is Seppe van plan om op zijn eigen straatmuziekdag te spelen. “Ik speel viool en ik heb bijvoorbeeld met Koningsdag ook op straat gespeeld. Daar heb ik bijna 90 euro opgehaald voor het goede doel, de strijd tegen kanker. In augustus wil ik dat weer gaan doen voor de stichting Haarwensen, Kika en het Prinses Maxima Kinderziekenhuis.”

Het muziekfestival is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar. Zij mogen In tijdsblokken van een half uur per keer spelen op straat, al dan niet voor een goed doel. “De optredens zijn op diverse plekken in de Hoogstraat”, legt Seppe uit. “Vooral bij de zijstraten, want daar is meeste ruimte voor het publiek. We zorgen dat de optredens geen last van elkaar hebben. Dus geen kleedjes of DJ’s die zoals op Koningsdag je optreden verstoren. We houden vooraf geen audities of repetities, iedereen die wil mag zich aanmelden om muziek te maken.”

Dus en je tussen de 8 en 16 jaar en speel je een instrument of zing je graag de longen uit je lijf? En wil je dat graag aan de rest van Wageningen laten horen? Meld je dan uiterlijk 25 augustus aan via kinderstraatmuziekdag@gmail.com. Dan zorgt Seppe er voor dat je een mooi podium op straat krijgt.

advertentie
advertentie