TTV Shot-voorzitter Jan Ploeg is blij, dat 'zijn' vereniging in samenwerking met de NTTB, het Masters-toernooi in Wageningen mag organiseren.
TTV Shot-voorzitter Jan Ploeg is blij, dat 'zijn' vereniging in samenwerking met de NTTB, het Masters-toernooi in Wageningen mag organiseren. Dick Martens

TTV Shot organiseert de NTTB Masters

Overig

Voorzitter Jan Ploeg: ‘Wij hopen op een meerjarige samenwerking’

WAGENINGEN Bij Tafeltennisvereniging Shot maakt men zich op voor de Nationale Masters, die de club in samenwerking met de Nationale Tafel Tennis Bond (NTTB) op zaterdag 27 en zondag 28 augustus organiseert. Plaats van handeling is de sporthal van KV Wageningen aan de Marijkeweg in Wageningen. Voorzitter Jan Ploeg kijkt al uit naar het prestigieuze toernooi.

Dick Martens

,,In het eerste coronajaar hebben we al het Top 20 toernooi in Wageningen georganiseer”, blikt Ploeg even ‘terug in de tijd’. ,,Met als doel, omdat iedereen maandenlang niet had kunnen spelen: ‘hoe krijgen we de topspelers, voor de competitie weer begint, een beetje in het wedstrijdritme’. Dat hebben we het jaar daarop ook gedaan. Blijkbaar viel dat ook op bij de NTTB, met dank ook aan KV Wageningen waar we te gast waren en die ons faciliteerden. Daarom legde de bond bij ons de vraag neer of wij, TTV Shot en de NTTB niet samen de Masters konden gaan organiseren. De Masters is na het Nederlands Kampioenschap het belangrijkste individuele toernooi.” Het is ook een toernooi met een lange historie, gestart in 1938, met de legendarische Cor du Buy als eerste winnaar, die de titel vervolgens nog 14 keer op zijn naam schreef. De vrouweneditie, onder de naam Limburg Coupe, werd voor het eerst gespeeld in 1943 en gewonnen door Dini Bakkenes. Ook tafeltennislegendes Bettine Vriesekoop (7 keer) en Li Jiao (8 keer) wonnen de titel al eens. ,,Maar ook onze clubiconen Trinko en Gerdie Keen. Trinko zes keer en Gerdie was twee keer succesvol. Voor corona werd het toernooi in Leiden georganiseerd en nu dus door ons. We hebben richting de NTTB ook de wens uitgesproken, dat het gaat uitmonden in een meerjarige samenwerking.” 

In tegenstelling tot het Top 20-toernooi gaat het bij de Masters om een toernooi voor heren, dames, maar ook voor de jeugd. ,,Op vrijdag starten we met de opbouw. Er komt onder andere een professionele tafeltennisvloer te liggen. Op zaterdag zijn er de Jeugd-Masters voor jongens en meisjes, gevolgd door de voorrondes van de 24 heren en de 24 dames. Op zondag spelen dan de beste 16 knock-out rondes om te bepalen wie zich de Masters-kampioenen 2022 mogen noemen. Het hele weekend is er dus toptafeltennis in Wageningen, want het is echt de top van Nederland die er aan de start verschijnt. Ook buitenlandse spelers die in de Nederlandse competitie spelen en daarin goed hebben gepresteerd gaan deelnemen. Fijn dat dat weer bij KV Wageningen kan. Het versterkt de onderlinge samenwerking en het is mooi, dat we op die manier die tafeltennistoppers naar Wageningen kunnen halen. Eén grote win-win situatie, voor ons als club, voor de NTTB en voor Wageningen. Ook onze vrijwilligers kijken er naar uit. Daar zijn wij blij mee natuurlijk. Zij zorgen vrijdag voor de opbouw, maar treden op de zaterdag ook op als scheidrechters. Het toernooi is een mooie uitdaging voor ons als vereniging, we hopen op veel toeschouwers en ook op nieuwe tafeltennisenthousiastelingen die bij ons komen spelen. Die ontvangen wij met open armen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 6 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26