Al zeven jaar lopen studenten van WSV Ceres de ALS Lenteloop om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS.
Al zeven jaar lopen studenten van WSV Ceres de ALS Lenteloop om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS. WSV Ceres

Ceres studenten lopen voor ALS

Overig

Sponsorloop zaterdag 8 oktober

WAGENINGEN Als startschot van het Lustrumfeest en ter afscheid van de jaarlijkse ALS Lenteloop organiseert studentenvereniging Ceres aanstaande zaterdag een sponsorloop ten bate van Stichting ALS Nederland.


Pauline Schakenbos

Al zeven jaar lopen studenten van WSV Ceres de ALS Lenteloop om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Een oud-lid organiseerde dit elk jaar. Dit voorjaar was dit evenement echter voor de laatste keer. De 145-jarige Wageningse studentenvereniging organiseert nu nog een keer zelf een sponsorloop.
Meer dan honderd studenten zullen aanstaande zaterdag deelnemen. Van 10,00 uur tot 15.00 uur zal de Generaal Foulkesweg afgesloten zijn voor dit evenement.

De Wageningse bevolking is van harte welkom om te komen kijken en de sporters aan te moedigen.

Donaties en sponsorgeld ten bate van het goede doel zijn natuurlijk ook van harte welkom.

“Aangezien afgelopen voorjaar de laatste editie van de ALS Lenteloop was, leek het ons een mooie gelegenheid nog eenmaal met zijn allen voor ALS te rennen, als waardering voor het oud-lid dat dit evenement altijd heeft georganiseerd,” zegt Cas Struker, voorzitter van het bestuur van Ceres. 

“Jaarlijks liepen wij bij Ceres voor ALS. Samen met commissies, huizen en andere leden probeerden wij dan zoveel mogelijk geld op te halen. Met de vereniging hebben we in die zeven jaar duizenden euro’s opgehaald voor onderzoek naar de oorzaak van ALS.” 

Om 14:00 worden de winnaars van de loop gehuldigd en bekendgemaakt welk bedrag er is opgehaald. Vanaf half drie speelt de Ceresband en is er een borrel voor leden. Ook daarvan gaat de opbrengst naar ALS. 

Cas: “We hopen dat de inwoners van Wageningen ons komen aanmoedigen en sponsoren.” Dat kan op:

w https://hardlopen.alsacties.nl/project/sponsorloop-w-s-v-ceres-voor-stichting-als

advertentie
advertentie