Burgemeester Floor Vermeulen, Dirk Jan Sloots (Menzis) en Tanja Haseloop (Wageningen 45) zijn blij met hun samenwerking.
Burgemeester Floor Vermeulen, Dirk Jan Sloots (Menzis) en Tanja Haseloop (Wageningen 45) zijn blij met hun samenwerking. Dick Martens

Samen in beweging voor vrijheid

Overig

Menzis en Wageningen 45 slaan de handen ineen

WAGENINGENZoveel mogelijk mensen in beweging voor vrijheid’, dat is de gedeelde missie van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) en Coöperatie Menzis. Zij gaan in nauwe samenwerking vanuit Wageningen, de ‘Stad der Bevrijding’, aan de slag om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor het belang van (bewegings-)vrijheid. En eveneens samen het gesprek over vrede en vrijheid met elkaar voeren. De eerste aanzet daartoe was de kick off afgelopen vrijdag in Hotel De Wereld met een gesprek over vrijheid tussen Floor Vermeulen (burgemeester Wageningen), Tanja Haseloop (voorzitter Wageningen45) en Dirk Jan Sloots (CFRO Menzis).

Dick Martens

Aan de originele ‘capitulatietafel’ ging het drietal in op de vrijheidsboodschap met vragen en stellingen als ‘Hoe geef je vrijheid door’ en ‘Wie maakt voor jou het verschil voor vrijheid’. Het gesprek wordt geleid en  opgenomen door Arjen van Wifferenen. Het gesprek is in de vorm van een podcast terug te luisteren via Wageningen45.nl, Wageningen.nl en Padvandevrijheid.nl. Aansluitend werd de meerjarige samenwerking tussen Wageningen45 en Menzis onder het toeziend oog van burgemeester Floor Vermeulen bekrachtigd met de signaturen van Tanja Haseloop en Dirk Jan Sloots en een goedkeurende handdruk.


Menzis en Wageningen45 geven eveneens een concrete invulling aan ‘vrijheid bespreekbaar maken’ door onder de noemer ‘Samen in beweging voor vrijheid’ de komende drie jaar samen te gaan werken. ,,Dit doen we door mensen te mobiliseren om in beweging te komen voor vrijheid door letterlijk te gaan wandelen over het ‘Pad van de Vrijheid’; een wandelroute van ongeveer 150 kilometer rondom Wageningen, opgedeeld in meerdere etappes”, aldus Tanja Haseloop. ,,Op 5 mei wordt er afgetrapt met een speciale vrijheidswandeling. Meer informatie volgt later op de websites van Wageningen45, Menzis en Pad van de Vrijheid”.

Menzis zal ook onderdeel zijn van de jaarlijkse Bevrijdingsvuurestafette, waarbij het Bevrijdingsvuur door heel Nederland wordt gebracht. ,,Medewerkers van Menzis zullen worden uitgenodigd om het vuur wandelend, hardlopend en/of fietsend naar de Menzis-vestigingen te brengen”, legt Dirk Jan Sloots uit. ,,Bewegen is belangrijk voor een mentale en fysieke gezondheid. Het draagt bij aan gezondheidsbehoud en een versterkte leefkracht. Samen in beweging komen voor vrijheid staat centraal binnen deze samenwerking. Onze missie is duidelijk: ‘Ieder mens leefkrachtiger, nu en in de toekomst’.” Dat beaamt Tanja Haseloop ook: ,,Vrijheid kan gaan over heel persoonlijke zaken, over je eigen bewegingsvrijheid, maar het kan ook gaan over de vrijheid van ons allemaal. Samen met Menzis proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken met de vrijheidsboodschap: Iedereen kan in beweging komen en het verschil maken voor vrede en vrijheid!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 17 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49