Pascal, Dennis & Sjoerd
Pascal, Dennis & Sjoerd Robert Wubs, Puchshop.de

‘Een prachtige rit met een wow-factor’

21 februari 2023 om 19:24 Overig

WAGENINGEN Drie mannen, één team, 7500 kilometer, alles voor het goede doel. De 50-jarige ondernemer uit Wageningen Sjoerd van der Zee gaat er met Dennis van der Bogt (47) en Pascal Grebien (34) voor. Zij gaan als de Ice Heroes van 18 februari tot 5 maart de Baltic Sea Circle 2023 rijden en hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor Make-A-Wish.

Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen en Polen. Door die negen landen gaan Sjoerd van der Zee en zijn vrienden Dennis en Pascal in een oude Volvo eindeloos cirkelen in een ongetwijfeld witte wereld vol ijs en sneeuw. De waanzinnige natuur als hun beste vriend. Een heel best avontuur; koud, puur, adembenemend. Start en finish in Hamburg en ondertussen zestien dagen lang 7500 kilometer rally rijden, feesten, een mini-wereld vormen met alle andere teams vol avonturiers. Extra mooi: al die teams rijden voor een goed doel, dat is de filosofie van de organiserende Superlative Adventure Club. 

Sjoerd: “We wilden alle drie graag iets doen voor een goed doel met kinderen en toevallig ken ik vrijwilligersmanager Anneke Boek van Make-A-Wish. Ik heb haar benaderd en onze plannen uitgelegd. Samen hebben we een blauwdruk ontworpen hoe we Make-A-Wish zo goed en ludiek mogelijk kunnen sponsoren.” 

De spelregels van de rally maken het al flink spannend. Geen gps, geen navigatie en het vehikel, waarmee de stoere mensen zich verplaatsen, moet minstens tien jaar oud zijn. Sjoerd: “Vandaar de oude Volvo. We nemen ook de Ice Puch Maxi mee, want de liefde voor de Puch bindt ons. 

Ik ben eigenaar van Puchshop.de BV en zo kwam Pascal uit Oostenrijk op ons spoor en verzeilden we van het een in het ander en uiteindelijk in de wereld van rally’s voor het goede doel. We vinden het een schitterende combinatie: de sensatie van het avontuur en iets goeds doen voor de wereld.”

Het hele idee is dat iedereen zestien dagen lang de Ice Heroes kan volgen via een livestream. “Pascal is een Twitch livestreamer met de naam @onlyPasi, hij heeft enorm veel volgers, maar ook Make-A-Wish en ons bedrijf hebben op social media een gigantisch bereik. Het idee is dat wij door allemaal spannende, creatieve, uitdagende of gewoon geestige challenges aan te gaan zoveel mogelijk sponsoren aan ons binden om alle kosten te dekken en zoveel mogelijk geld op te halen voor Make-A-Wish”, vertelt Sjoerd. 

Voor sponsoren hebben de Ice Heroes allerlei mogelijkheden bedacht. Je bent al Friend voor 100 euro (naam en logo vermelding op de website), maar via bronze, silver en gold kun je zelfs hoofdsponsor worden en wordt er steeds meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan naam op auto, op kleding en videoreclames. En iedereen die een toffe challenge verzint, waarbij exposure de ultieme beloning is, kan bij het team terecht. Elke challenge levert duizend euro op voor het goede doel!

De Heren zijn live te volgen via https://www.twitch.tv/onlypasi. Voor meer informatie over het project: www.charitygrandtour.com

advertentie
advertentie