Afbeelding

Eerste editie van WK Wageningen verenigt diverse lokale partijen in voetbalevenement

6 september 2023 om 20:28 Overig

WAGENINGEN Op vrijdag 8 september vindt de eerste editie plaats van het WK Wageningen. Om 16.00 uur zullen de eerste wedstrijden van start gaan.

Dit evenement is een initiatief van een samenwerking tussen verschillende Wageningse partijen. Het WK Wageningen wordt georganiseerd door de Voetbalwerkplaats, Sportservice Wageningen, Thuis en de vrijwilligers van Stadion De Wageningse Berg. BOEi en Fletcher zorgen ervoor dat het veld er op die dag perfect bij ligt.

Traditiegetrouw nodigt de Voetbalwerkplaats eens per 4 jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de Wageningse partijen en hun kandidaten uit voor een potje voetbal op de Zoom. Tijdens de actie NL Doet, in het stadion De Wageningse Berg, opperde Laura Kaper (voormalig D66) dat het mooi zou zijn als er jaarlijks zo’n wedstrijd zou zijn. Maar dan wel in het Stadion De Wageningse Berg, juist omdat dit zo’n iconische plek is voor Wageningen. Tegelijkertijd had Jesper Broekhof van Thuis een plan voor een voetbalfestival met alle nationaliteiten die onze stad rijk is. Deze plannen zijn samengevoegd en hebben geleid tot deze eerste editie van WK Wageningen. Bij deze eerste editie nemen diverse Wageningse teams deel. Het WK voetbal op 8 september dient als een proefversie voor een grotere editie die gepland staat voor april 2024. Naast Wageningse teams zullen daar ook verschillende nationaliteiten in landenteams tegen elkaar strijden. Op die manier wordt het een echt WK met voetbal, eten en muziek.

Deelnemers: een mooie afvaardiging van diverse Wageningse organisaties

De eerste editie heeft acht deelnemende teams, waaronder twee teams van de WUR (Wurriors 1 & 2), AZC, Sportservice, Oma’s Soep, de Gemeente/politiek, de Voetbalwerkplaats (VWP), en een fusieteam van de verschillende Wagenings voetbalverenigingen (Fusieccu). De wedstrijden worden gespeeld in twee poules over de helft van het veld. De loting is verricht door de officials van de Voetbalwerkplaats.

Poule A:

 1. Gemeente/politiek
  Wurriors 2
  Oma’s Soep
  Fusieccu

Poule B:

 1. Wurriors 1S
  portservice
  Voetbalwerkplaats
  AZC

De wedstrijden worden gespeeld in teams van 7 tegen 7. Publiek is welkom vanaf 15.30 uur en kan uitsluitend te voet of per fiets komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie