De verzameling roeiboten op de Rijn.
De verzameling roeiboten op de Rijn. Ewald Lems, Vada Roeien

Zonnig verjaardagsfeest voor watersportvereniging Vada

17 september 2023 om 21:57 Overig Deel je nieuws

Ter ere van de 111e verjaardag heeft watersportvereniging Vada op 16 september een vlootschouw georganiseerd, gevolgd door een botendoop.

Van 1-persoons boten (skiffs) tot de 8-persoonsboten, van snelle wedstrijdboten tot stabiele overnaadse wherries, van jeugdige roeiers tot ervaren roeiers en roeiers met een beperking, alle variatie was op het water te zien. Onder ideale omstandigheden verzamelden de roeiboten zich eerst op de Rijn, om vervolgens in kiellinie langs de kantine van Vada te varen. Hierbij bracht elke boot een uitbundige groet aan de wethouder van sport, Marije Eleveld, en de ereleden en leden van verdienste van Vada Roeien. Ook de jonge zeilers van Vada deden mee aan de vlootschouw.

Het verjaardagsfeest werd afgesloten met de doop van een TA-klasse skiff die Vada kan lenen van de roeibond. Een TA-klasse skiff is een 1-persoonsboot die geschikt is voor een roeier zonder beenfunctie waarbij de roeier alleen gebruik maakt van de romp (T = trunk) en armen (A = arms) tijdens het roeien. Deze skiff werd gedoopt door wethouder Eleveld samen met Esther van der Loos, paralympisch atleet Rio 2016 en huidig teammanager van het para TeamNL Roeien. Voortaan zal deze skiff met de naam “Esther” over de Rijn varen. Zo laat Vada zien dat roeien een sport is voor iedereen en dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn.

Alle boten brachten een uitbundige groet uit naar de wethouder.
Esther van der Loos en Marije Eleveld dopen samen de para-skiff.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie