vrijwilligers verkopen de zelf geoogste waren.
vrijwilligers verkopen de zelf geoogste waren. GLK

oogstfeest op kasteel Doorwerth

18 september 2023 om 09:58 Overig Deel je nieuws

De geur van appeltaart en pompoensoep hangt in de lucht; de herfst is in aantocht! Op het binnenhof van kasteel Doorwerth wordt het oogstfeest gevierd 

Een gezellige hoeveelheid kraampjes biedt oogst uit de boomgaard en moestuin en lekkere eetbare producten zoals pompoenen, kweeperen en mispels en zelfgemaakte producten. Ook andere partijen hebben die dag hun kraam gevuld met onder andere biologische wijnen, jams, chutneys, sauzen, kazen, azijn, producten van wol, hartige taarten en nog veel meer.

Elk uur zijn er tussen 12:00 en 15:00 uur gratis rondleidingen door de moestuin.

De 21 koppige bigband Crossover uit Oosterbeek speelt uit een breed repertoire van funk-, soul-, jazz- en popmuziek. Neem een kleedje mee om dit concert zittend te beluisteren en geniet tegelijk van de heerlijkheden die de markt biedt. Crossover speelt op het grasveld tussen 14:00 en 17:00 uur verschillende blokken uit het repertoire.

Maak de dag compleet met een bezoek aan het kasteel waar bezoekers zomaar één van de vroegere bewoners tegenkomen. Deze ‘toevallige ontmoetingen’ maken een kasteelbezoek extra bijzonder.

Voor kinderen zijn er ook twee leuke speurtochten in het kasteel. Deze koop je bij de entreebalie voor € 2,00. 

Praktische informatie

Datum: zondag 24 september.

Tijd: markt en kasteel zijn geopend van 11.00-17.00 uur.

Entree markt binnenplaats: € 2,00.

Entree kasteel: oogstfeest + kasteelbezoek € 12,00, kinderen € 7,00, museumkaarthouders en donateurs € 2,00 (www.glk.nl/doorwerth).

Parkeertarief: € 2,00 per auto.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie