Roeland Janssen (links) en Jan-Willem Slotboom: "Theater Tegendraads laat zien dat  iedereen erbij hoort, niemand uitgezonderd".
Roeland Janssen (links) en Jan-Willem Slotboom: "Theater Tegendraads laat zien dat iedereen erbij hoort, niemand uitgezonderd". Jan Boer

Tegendraads in Ouderenweek

21 september 2023 om 11:52 Overig

WAGENINGEN Tientallen instanties doen mee aan de Wageningse Week voor de Ouderen (2-6 oktober)

Het is heel divers. Het gaat van Solidez tot Theater Tegendraads, veel variatie en veel keuze dus. Op dinsdag 3 oktober staat Theater Tegendraads in de bblthk. Dit theater, gevestigd in Wageningen, is een dagbesteding met als doel het maken van theatervoorstellingen met mensen met een beperking. Jan-Willem Slotboom en zijn vrouw Wendy zijn de drijvende krachten achter Tegendraads, dat gevestigd is in een verrassend mooi, modern onderkomen op het Nudepark. Jan-Willem: Slotboom: “We willen ze een stukje ontwikkeling bieden, ze naar een fijne plek in de samenleving brengen. We behandelen eigentijdse thema’s, die we met elkaar uiten in spel en muziek”. Hij vertelt van een optreden in het tv-programma ‘Holland’s Got Talent’ van RTL: “Daar zijn we een ronde verder gekomen!” Theater Tegendraads werkt met een groep van ongeveer twintig personen. “We proberen met onze mensen zoveel mogelijk naar buiten te gaan om te spelen. Zo gaan we optreden in Leiden en vieren we ons eerste lustrum op 27 oktober in de grote kerk op de Markt”. Roeland Janssen is één van de mensen achter de Wageningse Week voor de Ouderen: “Wij richten ons als organisatie op verschillende doelgroepen tijdens deze Ouderenweek. Daar gaat het om werkenden en pensionado’s en vooral om mentale en fysieke vitaliteit. Je blijft vitaal als je meedoet. Dat willen we graag laten zien. Het is ook een goed moment om deelnemers en vrijwilligers te werven. Theater Tegendraads heeft veel raakvlakken voor iedereen”. Dat herkent Jan-Willem Slotboom: “We spelen vaker voor andere doelgroepen en dan zie je, dat er altijd iets met de mensen gebeurt. Je hoeft je dan niet af te vragen of je er bij hoort. Natuurlijk hoor je erbij! Niemand uitgezonderd. Tegendraads laat dit heel mooi zien. Theater maken is in onze ogen de kunst van het luisteren en waarnemen. Wie ben ik? Wie ben jij? Wat kunnen wij samen bereiken? Wij maken alles zelf, waarbij we schrijven in de taal waarin we voelen. Heel direct, heel dichtbij”. Voor info: kijk op www.theatertegendraads.nl.

Jan Boer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie