Afbeelding

Lintje voor Chris van Zon

29 september 2023 om 20:25 Overig

WAGENINGEN Al veertig jaar lang bindende factor in Huis van de Wijk De Pomhorst Chris van Zon (79) is vrijdag 29 september benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Huis van de Wijk De Pomhorst werd hij verrast met deze Koninklijke onderscheiding.


Chris van Zon was in 1983 een van de drijvende krachten achter de komst van De Pomhorst. Al 40 jaar lang mag hij gerust de bindende factor in het wijkcentrum genoemd worden. Tot op de dag van vandaag is hij actief gebleven als vrijwilliger en besteedt hij 40 uur per week aan de Pomhorst en de inwoners van de wijk.
Locoburgemeester Guido van Vulpen sprak met bewondering over het werk van Chris van Zon. “Vol enthousiasme nam u de taak van onbezoldigd beheerder van De Pomhorst op u. Naast uw organisatorische kwaliteiten had u ook altijd oog voor de kwetsbaren in onze samenleving. U zet zich tot op de dag van vandaag voor hen in op uw eigen herkenbare manier.
Betrokken, vasthoudend, betrouwbaar, een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en wars van protocol en status. Een luisterend oor, uitleg van moeilijke brieven, bijles geven aan tieners, uitzoeken van juridische kwesties, subsidies aanvragen, huiswerkbegeleiding regelen; mensen kunnen altijd bij u terecht.”

Ook op anderen terreinen is Chris van Zon actief in Wageningen. Zo leverde hij een bijdrage rond de plannen voor bomenkap in het Binnenveld. Ook is hij actief in de werkgroep voor het heropenen van de stadsgracht. “U bent iemand die altijd klaar staat voor anderen en graag een steentje bijdraagt om onze stad en vooral onze inwoners te helpen. U bent daarmee een voorbeeld voor ons allen. Dat verdient waardering en die wordt getoond met deze Koninklijke onderscheiding”, aldus Guido van Vulpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie