De valleiderby WMHC-MHC Ede (2-1) stond onder leiding van toparbiter Coen van Bunge en het jonge talent Stijn ter Huurne.
De valleiderby WMHC-MHC Ede (2-1) stond onder leiding van toparbiter Coen van Bunge en het jonge talent Stijn ter Huurne. Dick Martens

WMHC-vrouwen winnen valleiderby

12 november 2023 om 21:29 Overig

Arbitrage in handen van toparbiter Coen van Bunge

WAGENINGEN Voor Dames 1 van WMHC was het zondag een in alle opzichten interessante hockeymiddag. Ten eerste omdat de valleiderby tegen MHC Ede het fraaie hockeyaffiche was, ten tweede omdat de regionale hockeyclash ook nog eens onder leiding stond van niemand minder dan toparbiter Coen van Bunge en ‘de derde helft’ met als thema ‘Après Ski’ ook nog eens door de dames werd georganiseerd. Het werd een in alle opzichten heerlijke middag voor de thuisclub. De derby leverde een 2-1 zege op, op de arbitrage viel niets aan te merken en ‘de Flügeltjes’ op de winterse party werden met genoegen genuttigd.

Dick Martens

MOOIE STREEKDERBY De gelouterde arbiter, die als Senior Medewerker Expertisecentrum Arbitrage bij de KNHB werkzaam is en waar hij verantwoordelijk is voor de arbitrage opleidingen, kan een indrukwekkende palmares overleggen: Sinds 2006 scheidsrechter in de Nederlandse Hoofdklasse, sinds 2008 fluit hij ook als internationale scheidsrechter op het veld en in de zaal. Hij floot onder andere drie Champions Trophies (inclusief twee finales), de Europese Kampioenschappen van 2015 en 2019 en de Olympische Spelen van 2016. Daarnaast heeft hij onlangs als eerste Nederlandse scheidsrechter ooit de finale van de Euro Hockey League en de FIH Pro League gefloten. En dan sta je op een frisse novembermiddag ‘ineens’ op het kunstgras van WMHC. ,,Hartstikke leuk”, was van Bunges eerste reactie na afloop. ,,Zeker als het ook nog eens zo’n mooie streekderby is. Dat je die dan mag fluiten vind ik echt mooi hoor. Een dergelijke wedstrijd is meer een uitdaging dan fluiten in de hoofdklasse waar iedereen je kent.” Van Bunge (42) floot het duel samen met de 18(!)-jarige Stijn ter Huurne uit Arnhem. ,,Het is altijd goed om die jonge talenten, die toch de toekomst zijn, in het land te coachen en te begeleiden met en door hoofdklasse-scheidsrechters.”

STAPPEN MAKEN De jonge ter Huurne had ook genoten. ,,Coen is toch een beetje een voorbeeld voor mij, mooi dat ik met hem heb mogen fluiten. Ik heb zeker ambities, ga lekker door met fluiten, vooral omdat ik het leuk vind en dan zie ik wel waar ik uit ga komen.” Van Bunge bereidt zich voor op het leiden van de wedstrijden tijdens de komende Olympische Spelen in Parijs. ,,Een wedstrijd als deze past daar zeker ook in.” Ook bij de Wageningse dames volop tevredenheid. ,,Altijd leuk dergelijke wedstrijden te kunnen spelen”, aldus aanvoerder Eline Timmers (20). ,,En natuurlijk nog leuker als je wint. We kwamen mooi op een 2-0 voorsprong (tweemaal Annely Koole, DM), maar door die ene benutte strafcorner van Ede, volgens mij al hun zesde, werd het nog even spannend. Deze punten waren zeker welkom. Zo komen we een beetje weg van de onderste plaatsen. We speelden een goede wedstrijd en zijn als team mooie stappen aan het maken. Zeker na rust hebben we karakter getoond en elkaar erdoorheen gesleept.” Ook het aanvoerderschap past Annely steeds beter. ,,Ik heb geen spijt dat ik er ja tegen heb gezegd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie