Kim van den Bosch, de koks Theo en rechts Peter en Ben trooster.
Kim van den Bosch, de koks Theo en rechts Peter en Ben trooster. gertbudding.nl

Team Beekdalhoeve basis voor succes

15 november 2023 om 09:01 Overig

RENKUM Restaurant Beekdalhoeve is onbetwist met haar korenblauwe schuurdeuren een sieraad in het Renkums Beekdal. Daar heeft eigenaar Ben Trooster in korte periode een stabiele basis gelegd voor de toekomst, met tal van activiteiten in en buiten het monumentale pand aan de Bennekomseweg die het beekdal doorklieft.

Een aantal decennia leek de vervallen toenmalige boerderij Everwijnsgoed, met een culturele achtergrond, rijp voor de sloop. De familie Trooster kreeg uiteindelijk de kans om het pand, dat al lange periode op hun verlanglijst stond, te kopen. Juist op het moment dat Trooster zijn (bouw)plannen wilde gaan uitwerken, stak corona de kop op, maar bleek een rustgevende factor. “We konden in alle rust bouwen en het interieur verfraaien”, zegt Trooster, die even in het verleden graaft van het rijksmonument. “Er zijn gegevens dat er hier al een boerderij was in 1729. Toen deze vervolgens door brand werd verwoest, werd in 1805 met herbouw gestart”, weet de eigenaar en projectontwikkelaar uit Bennekom en stemt zijn horeca ideeën af op de verlangens van de gasten die van donderdag tot en met zondag welkom zijn in het restaurant met drie grote vertrekken. “Voor feesten en partijen zijn we echter 365 dagen beschikbaar”, glundert Trooster met bedrijfsleidster Kim van den Bosch. Bij het diner of borrelplankje voelt het authentieke interieur als een warme deken.

“Daar zijn we bijzonder trots op”, zegt Van den Bosch. “Ons restaurant is een tussensegment met een sjiek, rustgevende uitstraling. Een brasserie. We hebben een stabiele basis gelegd met enthousiast personeel dat we graag begeleiden.” “Verschillende parttimers waren zo enthousiast dat ze definitief hebben gekozen voor een baan in de horeca”, weet Trooster, die inmiddels de vergunningen binnen heeft om zijn bouwplannen binnen en buiten te kunnen realiseren. “Vooral de keuken moet uitgebreid, die is nu te klein voor vijf personen die daar continu in werken.” Maar niet alleen het verfraaien van het gedateerde pand vraagt zijn aandacht. Hij zegt met genoegen dat Kunst en Muziek op Zondag, dat er volgens hem al dertig is, blijft tijdens de zomermaanden. Maar de komende maanden zijn er meer activiteiten. Zondag start vanaf 14.00 uur het ‘Beekdals bierfeest’, met medewerking van een Renkumse brouwerij, Gulpener en muziek van Reflexion en Luduvudu. “Op Kerstdagavond zijn we open, eerste Kerstdag dicht en op 26 december pakken we fiks uit met 140 zitplaatsen, verdeeld over de drie zalen en oudjaar kunnen salades worden afgehaald”, lanceert Trooster zijn innovatieve ideeën. In februari wordt er gestart met, elke vierde zondag van de maand, een thema gebaseerd op de jaren 80 en 90. Letterlijk en figuurlijk heeft restaurant Beekdalhoeve de smaak te pakken. “We werken in het restaurant hoofdzakelijk met producten uit de regio, willen jong personeel graag opleiden en gasten het naar hun zin maken.” Restaurant Beekdalhoeve in Renkum is geopend van donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 22.00 uur en zeven dagen per week geopend voor vergaderingen, bijeenkomsten, feesten en partijen. Neem voor meer informatie contact op via 0317-318890 of info@debeekdalhoeve.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie