Afbeelding
Foto: Pixabay

Letselschade advocaten versus letselschadejuristen: wie schakelt u in?

26 januari 2024 om 12:33 Partnercontent

U wilt juridische hulp inschakelen na een ongeval waarbij u letselschade heeft opgelopen. In uw omgeving en online hoort en ziet u verschillende termen voorbijkomen. Letselschade advocaten, letselschadejuristen, no cure, no pay. In dit artikel leggen we de verschillen en overeenkomsten tussen letselschade advocaten en letselschadejuristen aan u uit en waarom no cure, no pay niet de beste keuze is voor u als slachtoffer.

Wie kan u beter helpen: letselschade advocaten of letselschadejuristen?

Veel mensen denken bij juridische hulp gelijk aan een advocaat. Daarom zullen mensen in uw omgeving misschien direct een letselschade advocaat adviseren. Toch is dat bij letselschade meestal niet nodig. U kunt hiervoor ook een ervaren jurist inschakelen.

De overeenkomsten tussen een letselschade advocaat en letselschadejurist zijn dat ze beiden:

  • Rechten hebben gestudeerd
  • Expert zijn op het gebied van letselschade
  • Dezelfde soorten letselschadezaken behandelen
  • Zich volledig voor het slachtoffer moeten inzetten
  • Mogen werken op no cure, no pay basis

Er zijn uiteraard verschillende letselschade advocaten en letselschadejuristen op de markt. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij het ervaren letselschadebureau JBL&G. Het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschadejurist van JBL&G is dat:

  • Als een letselschade advocaat zijn kosten niet vergoed krijgt door de verzekeraar van de tegenpartij, deze soms alsnog bij het slachtoffer worden ingediend. Van JBL&G krijgt u nooit een rekening voor de buitengerechtelijke kosten.
  • Veel letselschade advocaten een hoge werkdruk hebben, omdat ze veel zaken tegelijk behandelen. Daardoor is er vaak minder tijd voor persoonlijke hulp. Letselschadebureau JBL&G zorgt ervoor dat de juristen niet te veel zaken hebben lopen, waardoor u altijd persoonlijke juridische hulp krijgt.
  • Uw zaak bij een letselschade advocaat soms in de wachtrij komt te staan. Bij JBL&G kan uw zaak nog dezelfde werkdag in behandeling worden genomen.

Een advocaat kan procederen, maar dat is vaak duur en onnodig. 95% van alle letselschadezaken wordt buiten de rechtbank afgehandeld. Daarnaast kunnen letselschadejuristen tegenwoordig ook een deelgeschil procedure starten. Letselschadebureau JBL&G heeft bovendien ook een huisadvocaat.

Waarom kunt u beter niet voor no cure, no pay kiezen?

U weet nu wat de mogelijke verschillen en overeenkomsten kunnen zijn tussen letselschade advocaten en letselschadejuristen. Dan kunt u ook nog voor verschillende regelingen kiezen zoals no cure, no pay. Dit klinkt voordelig, omdat u de letselschade advocaat of letselschadejurist dan alleen hoeft te betalen als het lukt om uw schadevergoeding te claimen. Dit betekent alleen ook dat u een deel van uw schadevergoeding moet afstaan, terwijl u dit geld nodig heeft om uw schade mee op te vangen.

U kunt ook kiezen voor gratis juridische hulp. Misschien klinkt dit alsof er een addertje onder het gras zit, maar dat is niet zo. De buitengerechtelijke kosten voor een letselschadezaak moeten door de verzekeraar van de tegenpartij worden vergoed. Deze kosten zijn namelijk ook veroorzaakt door het ongeval. Daarom heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade. Dit gaat overigens ook niet ten koste van de hoogte van uw schadevergoeding. De buitengerechtelijke kosten zijn een aparte kostenpost voor de verzekeraar van de tegenpartij.

Welke juridische hulp kiest u voor na een ongeval?

U weet nu meer over de verschillende termen bij juridische hulp na letselschade. Juridische hulp kan dus geheel kosteloos voor u zijn als u de keuze maakt voor een jurist die gratis voor u kan werken. U kunt hiervoor terecht bij de juristen van letselschadebureau JBL&G. De juristen van dit letselschadebureau mogen het Keurmerk Letselschade dragen, waardoor u verzekerd bent van kwalitatief goede juridische hulp.

Het enige dat u dan nog hoeft te doen, is uw verhaal vertellen en te herstellen van uw letsel. Uw persoonlijke jurist claimt in de tussentijd de maximale schadevergoeding voor u.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie