Afbeelding
Foto: Freepik

Je kind(eren) naar de bso in Wageningen? Dit zijn de voordelen

23 oktober 2023 om 10:23 Partnercontent

De tijden waarin de moeder standaard thuis bleef om voor de kinderen te zorgen, is al heel wat jaren voorbij. Dat betekent gelukkig niet dat je kind of kinderen na school in hun eentje naar huis hoeven te gaan. Uit onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut blijkt dat het aantal kinderen dat naar de buitenschoolse opvang (bso) gaat de laatste jaren is gestegen.

Dat is niet voor niets het geval: er zitten veel voordelen aan de bso. Veel kindjes ervaren het als een feest om na schooltijd allerlei activiteiten te ondernemen met leeftijdsgenootjes of om juist tot rust te komen na een lange schooldag. In Wageningen kunnen je kinderen bijvoorbeeld terecht bij een bso Wageningen genaamd De Thuisclub, een fijne plek waar al sportend en spelend van alles wordt beleefd. In dit artikel lees je meer over de voordelen van de bso.

Wat houdt de bso Wageningen precies in?
Vanaf het moment dat je kinderen naar de basisschool gaan, kun je ze inschrijven voor de bso. Dat is een plek waar ze voor en na schooltijden, op studiedagen en zelfs tijdens de schoolvakantie terecht kunnen. De bso is speciaal bedoeld voor alle kinderen die op de basisschool zitten. Een deel van de ouders en/of verzorgers in Wageningen maakt bijvoorbeeld gebruik van de bso Wageningen. Vaak werken zij zelf op tijden die niet exact overeenkomen met de tijden van een schooldag. Daarom is de bso in het leven geroepen.

Er is vaak onderscheid te maken tussen drie soorten opvang bij een bso: de voorschoolse opvang, de tussenschoolse opvang en de naschoolse opvang. Meestal kunnen kindjes vanaf 07:00 uur in de ochtend terecht bij de voorschoolse opvang, worden ze opgevangen tijdens de lunchpauzes en kunnen ze tot 18:00 of 18:30 uur na schooltijd bij de bso blijven. Een basisschool is verplicht om dit aan te bieden wanneer de ouders daarom vragen. Bij bso De Thuisclub in Wageningen zijn er bijvoorbeeld twee groepen: de bso van 4 tot 7 jaar en de bso van 7 tot 12 jaar. Deze bso is gefocust op sport en beweging met een speels karakter.

Bso is goed voor de sociale ontwikkeling van kindjes
Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom een bso, zoals een bso in Wageningen, een aanrader is wanneer je opvang zoekt voor, tussen of na schooltijd. Een van de grootste voordelen is bijvoorbeeld dat het goed is voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Het is namelijk een plek waar allerlei kindjes van verschillende leeftijden samenkomen, waardoor het de ideale plek is om vriendjes te maken. Voor kinderen is het belangrijk om te spelen en te sporten met anderen, zodat ze zich sociaal gezien weten te ontwikkelen en meer zelfvertrouwen krijgen.

Diverse activiteiten te ondernemen bij bso Wageningen
Daarnaast zijn er bij een bso altijd leuke activiteiten te ondernemen, waarbij er voor ieder wat wils te doen is. De bovengenoemde bso in Wageningen biedt bijvoorbeeld een groot aanbod aan waarbij de nadruk op sport, gezondheid en spelen ligt. Dat betekent dat de kinderen al spelenderwijs aan de slag gaan met verschillende sporten, samenspel en sportvaardigheid. Daardoor is de opvang na school niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam en gezond. Goed om te weten: bij De Thuisclub is er ook extra aandacht voor gezonde voeding.

Spelen, sporten en meer onder deskundige begeleiding
Vriendjes maken, leuke dingen doen, lekker en gezond eten, veel bewegen… dat zijn stuk voor stuk fijne voordelen van de bso. Dit gebeurt natuurlijk altijd onder professionele begeleiding. De begeleiders van een bso hebben niet alleen volop ervaring in het vak, maar leren ook regelmatig bij door middel van scholing en workshops. Met behulp daarvan zorgen zij ervoor dat je kind of kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen, zich ontwikkelen en zo groeien. Dat is voor zowel de kindjes als de ouders fijn om te weten.

Ruime openingstijden gedurende het hele jaar
Tot slot is het goed om te weten dat de meeste bso’s ruime openingstijden hebben. Van welke vorm van opvang je gebruik wil maken, hangt af van je eigen wensen en werktijden. Bij de meeste bso’s kunnen je kinderen van maandag tot en met vrijdag terecht vanaf het einde van de schooldag tot 18:30 uur. Sommige bso’s bieden nog een extra voorschoolse opvang aan. Heb je in de vakantie of op een studiedag ook opvang nodig? Dan is de bso in Wageningen meestal vanaf 08:00 uur tot 18:30 uur geopend op doordeweekse dagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie