WMHC-coach Marco Borst (met pet) viert uitbundig met zijn jongens de promotie.
WMHC-coach Marco Borst (met pet) viert uitbundig met zijn jongens de promotie. Dick Martens

Mannen WMHC naar Eerste Klasse

Hockey

Kroon op het werk voor trainer Marco Borst

WAGENINGEN De mannen van WMHC hebben een geweldig seizoen bekroond met de promotie naar de 1e Klasse. In het thuisduel met het tegen degradatie vechtende Almelo wonnen de volgelingen van de afscheidnemende trainer Marco Borst na een heerlijke wedstrijd uiteindelijk met maar liefst 7-1. Grote man bij de thuisclub was strafcorner-kanon Jasper ‘Jappie’ Fluitman, die maar liefst drie keer ‘zijn’ bal op de plank hoorde knallen.

Dick Martens

Voor een volgepakt en sterk meelevend terras was het de thuisclub die direct het initiatief nam, dat leidde tot vier strafcorners waar Fluitman er een van wist te verzilveren, maar hij moest vervolgens toezien dat de gasten al snel op gelijke hoogte kwamen: 1-1. Dat was ook de stand na het eerste kwart. Maar ook in het tweede kwart was er een Wagenings overwicht, dat zich uitbetaalde in een 3-1 voorsprong door de tweede benutte strafcorner van ‘het kanon’ (2-1) en een fraaie solo van Tijn Douglas. Even sloop er wat nonchalance in de ploeg, maar dat werd binnen het team direct en adequaat weer even snel opgelost. Ook miste Douwe Pelle nog een strafbal. In het derde kwart manifesteerde zich niet een van de Wageningse aanvallers zich, maar was het doelman Jelle Leeuw die zich onderscheidde. Mede door een handvol fabuleuze reddingen was hij alleen er verantwoordelijke voor, dat de tussenstand 3-1 bleef. Na de rust was Wageningen weer bij de les en kwam de voorsprong niet meer in gevaar en waren het Fluitman, Sjoerd de Vries en Tijn Douglas, die de eindstand op 7-1 bepaalden. Fakkels, gezang en een staande ovatie waren de beloning van de supportersschare en het startsein van het promotiefeest.

Ook de vrijwel de hele wedstrijd rustig coachende Borst gooide alle spanningen van zich af en stortte zich in het feestgedruis. Na de ‘juichfoto’ met zijn jongens, ging hij gewoon even hockeyen met zijn kinderen, om daarna even rustig de tijd te nemen om het zo fraaie seizoen te analyseren. ,,Ik wilde heel graag dat de jongens weer terug gingen naar de 1e Klasse en dat is gelukt. Mijn volgende activiteit zal op de zaterdagen met mijn kinderen zijn. Maar eerst dit feestje nog even vieren. Hier hebben we met zijn allen vier jaar naar uitgekeken. Vier jaar geleden ging het net mis, vervolgens kwamen de coronajaren en nu waren we er weer klaar voor en lukte het. Dit jonge en talentvolle team kan nog jaren door, zij hebben zich geweldig ontwikkeld en ik denk dat ze ook hoge ogen gaan gooien in die 1e Klasse. Als zij een goed begin kunnen maken, gaan ze echt in ‘het linker rijtje’ mee hockeyen. Stappen verder zullen nog te vroeg zijn, maar dat ze die gaan maken, daar ben ik van overtuigd. Neem het team van vandaag, daar stonden ook gewoon drie jeugdspelers op het veld. Er is veel jeugd, genoeg talent en vier seizoenen veel wedstrijden winnen geeft ook de ervaring voor een klasse hoger. Ik kan straks met een gerust hart het trainersstokje aan Michiel Franck, mijn opvolger, overdragen. Maar eerst een feestje.” Ook dat ging de trainer goed af. Al snel poseerde hij met zijn stafleden, een grote sigaar en een biertje voor een foto op Instagram.

advertentie
advertentie