Eet-Oase Ericaplein met lupine-curry
Eet-Oase Ericaplein met lupine-curry Petra Caesens

Burendag voor de hele wijkSahara

26 september 2021 om 21:29 Activiteiten Deel je nieuws

WAGENINGEN In de wijk Hamelakkers, ook wel ‘De Sahara’ genoemd, werd op zaterdag 25 september door vijf straten de burendag gevierd in een gezamelijk project. Onder het motto ‘maak kennis met je buurt’, waren er verschillende oases ingericht met elk een eigen thema. Als een ware karavaan trokken ruim 200 bewoners ’s middags langs de muziek en dans oase, sport enspel-oase, creatieve oase, kennis-oase en groen en duurzaam-oase. Bij de ‘Streetbattle’ in de sport en spel oase ging de Englaan er met de wisselbokaal vandoor. Verder werd er geknutseld, was er muziek, en deelden verschillende wijkbewoners hun kennis, waaronder over een mooi project over ‘Lupine-kweek voor een betere wereld’.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke benefiet-maaltijd, waarin natuurlijk ook lupine verwerkt was. Dankzij deze maaltijd werden er ruim honderd maaltijden gedoneerd aan de Voedselbank. Daar bovenop doneert Food of Cultures vanuit dit project nog eens vier tablets aan het AZC.

Al met al was het een zeer geslaagde gezamenlijke burendag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Meer info vindt je op www.saharaburen.nl

advertentie
advertentie