Geert van Rumund en het portret dat hij liet maken op de kunstmarkt door Ronald Kronenburg. (foto: Catalijn Adelmund)
Geert van Rumund en het portret dat hij liet maken op de kunstmarkt door Ronald Kronenburg. (foto: Catalijn Adelmund) (Foto: )

Groot succes kunstmarkt Montmartre aan de Rijn

Er klonk accordeonmuziek en poëzie, er werd geschilderd en geportretteerd. Er was wijn, taart en handelsgeest. Op zaterdag 15 augustus was het kerkplein van de St. Johannes de Doperkerk het decor van de kunstmarkt Montmartre aan de Rijn.

WAGENINGEN - Nog maar een paar weken geleden ontstond het plan voor een Wageningse kunstmarkt in Parijse sferen. Dat de locatie niet beter kon zijn dan het plein van de Bergstraatkerk – de Sacre-Coeur van Wageningen - bleek afgelopen zaterdag. Het kleine maar fijne pleintje trok die dag vele bezoekers die een Pakje Kunst trokken uit de automaat van Antiquariaat De Beschte of zich met een wijntje van Wijnbar Petit Louis in de hand lieten portretteren. Ook burgemeester Geert van Rumund bracht een bezoek aan de markt en liet zich cartoonesk vereeuwigen door Ronald Kronenburg.

Live geproduceerd werd er ook door Henk van Ruitenbeek, Erwin Dijkhoff en zes kunstenaars van ’t Palet. De Wageningse makers Birgit Pedersen, Mark Verdoes, Mieke van ’t Hooft, Hanke Cannegieter en Salman Ezzammoury bemanden een kraam vol kunst, maar er was ook andere handelswaar te vinden: van zeepjes en brocante tot heerlijk gebak van Imagine.

Naast de kerk was er een programma van de Kinder Cultuur Zomer. Binnen werden door de kerk rondleidingen gegeven, die gretig aftrek vonden. En met opengeslagen kerkdeuren op de achtergrond traden er vier dichters op die hun poëzie in Franse sferen hulden of zelfs in het Frans voordroegen, zoals docent Frans Ruud Verwaal. Na hem luisterden de bezoekers naar Martijn Adelmund, Vicky Francken en Ivanka de Ruijter.

Al met al was de markt een groot succes en leende het evenement zich volgens vele bezoekers voor een herhaling. Montmartre aan de Rijn was onderdeel van de Wageningse Cultuur Zomer, die doorloopt tot eind augustus, en werd mede mogelijk gemaakt door o.m. de SOW, de Culturele Ronde en de Gemeente Wageningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden