<p>Land ArtAi. Foto: Rita van Biesbergen</p>

Land ArtAi. Foto: Rita van Biesbergen

(Foto: Rita van Biesbergen)

Wat doet dat hier, en wat doet het met jou?

Met de hashtag #watdoetdathierinwageningen op Instagram wil Stichting Cultuur in Wageningen kunst in de openbare ruimte onder de aandacht brengen. We lopen bellend langs het standbeeld in het park zonder dat we het doorhebben. Stel jezelf eens de vraag #watdoetdathier?In deze rubriek worden zes Wageningse kunstwerken door schrijver en dichter Laurens van der Zee belicht. Iedereen kan meedoen met deze landelijke actie van de beroepsvereniging van beeldende kunstenaars in Nederland.

WAGENINGEN - Staat er bij jou in de buurt een kunstwerk? Wat vind je ervan? Fotografeer het kunstwerk en post deze met je bevindingen op Instagram met de hashtags #watdoetdathierinwageningen en #watdoetdathier. Geen Instagram? Mail dan je foto en tekst naar post@cultuurinwageningen.nl.

Op de website van www.cultuurinwageningen.nl kun je alle inzendingen bekijken. #6 Land ArtAi, hier gaat iets helemaal mis. Universiteit, let op je spullen! Je landschapskunst van Blaauboer op de Dreijen gaat naar de ratsmodee als je niet heel snel ingrijpt. Nota bene werk van een beroemde professor, even beroemd als kunstenaar en ook nog eens schrijver van het Standaardwerk “Omgevingskunst”. Jullie kunstbezit, dus verantwoordelijkheid, staat op de pagina’s 104 tot 107. Toegegeven, vergankelijk materiaal is niet makkelijk te behouden. Maar die paar palen zijn toch gewoon te vervangen? De rest, superstrakke wigvormige stenen heuvels op en in het trottoir, puntgaaf zijn ze. Die palen horen er gewoon bij mensen, de prof zegt het zelf, al is het in een taal waar ik een beetje moe van word: “Het extra spanningsveld dat wordt opgeroepen door het acht meter hoge hardhouten palenspel dat visueel de strenge gelaagdheid van het gebouw doorsnijdt en het steenreliëf met de gevelstructuur van het Transitorium verweeft”. Wat doet dat palenspel jou en wat zou je tegen de universiteit willen zeggen?

Meer hierover: https://www.beeldenvanwageningen.nl/artworks/detail/6331334

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden