<p>&nbsp;Cas Wolve begon in 1985 een muziekwinkel in Wageningen en keert nu, na 30 jaar in Ede gevestigd te zijn geweest, weer terug in Wageningen. Foto Jan Elsenaar</p>

 Cas Wolve begon in 1985 een muziekwinkel in Wageningen en keert nu, na 30 jaar in Ede gevestigd te zijn geweest, weer terug in Wageningen. Foto Jan Elsenaar

Wolve Music weer terug in Wageningen

Hij zit al 55 jaar in de muziek, als lid van verschillende muziekgroepen en wist van zijn passie de muziek zijn beroep te maken. De Wageningse gitarist Cas Wolve begon in 1985 met een muziekwinkel in Wageningen en keert nu, na 30 jaar in Ede gevestigd te zijn geweest, weer terug in Wageningen.

Door John Dekker

WAGENINGEN - “Kijk hier begon het mee.” Cas Wolve loopt naar een oude zwartwit foto waarop een viertal slungelige jongens met lang haar te zien zijn. Het zijn de bandleden van ‘Les Souris’, een beatgroep zoals dat in de zestiger jaren genoemd werd, die optrad in Wageningen en omgeving. Ze kenden elkaar van de Lagere Technische School en waren nog erg jong, in de puberleeftijd. “Vanwege mijn leeftijd mocht ik van mijn vader niet altijd mee als we moesten optreden”, vertelt Cas, “Totdat we een manager kregen die mijn vader wist te overtuigen dat hij goed op mij zou letten.” De band bleek het begin te zijn van een levenslange muzikale carrière.

De muzikant Wolve vond het na zijn huwelijk met Trees de tijd rijp voor een eigen zaak. In hun pas betrokken woning aan de Klaas Katerstraat werd de toch al kleine huiskamer in tweeën gedeeld en werd van de voorkant van de kamer het winkelpand van Muziekhandel Wolve gemaakt. Iets later, in 1985, werd aan de Kamerlingh Onnesstraat de Wageningse Muziekkelder geopend. Boven woonde de familie Wolve, in de kelder was de winkel gevestigd.

In 1991 verhuisde Wolve Music naar Ede om daar vervolgens tot halverwege 2020 te blijven. En nu zijn Cas en Trees weer terug in de kelder waar ze 35 jaar geleden ook zaten. Zelfs het originele reclamebord uit die tijd is weer in gebruik genomen. Het bijzondere aan deze muziekhandel is dat eigenaar Cas Wolve een ervaringsdeskundige is. Nog steeds treedt hij zeer regelmatig op en weet hij alles van de instrumenten, maar ook van de geluidsapparatuur en alle accessoires.

Wolve Music, aan de Kammerlingh Onnesstraat 3, is nog steeds een muziekwinkel met een brede keus aan muziekinstrumenten. Van een elektrische gitaar tot aan een plastic neusfluitje, het ligt er allemaal. Ook biedt men een ruime keus aan geluids- en lichtapparatuur en een nog grotere keus aan accessoires. Via www.musicwebshop.nl worden klanten uit de hele wereld bediend. Klanten uit deze regio hebben het geluk om in Wageningen persoonlijk geholpen te kunnen worden door het behulpzame en leuke echtpaar Cas en Trees Wolve.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden