<p>Bij ONA &#39;53 debuteert dit seizoen Martin Mol (uiterst rechts) als hoofdtrainer. ,,Een mooie uitdaging bij een geweldige club.&quot;</p>

Bij ONA '53 debuteert dit seizoen Martin Mol (uiterst rechts) als hoofdtrainer. ,,Een mooie uitdaging bij een geweldige club."

(Foto: Dick Martens)

Voor ONA-trainer Mol is de cirkel rond

‘ONA kwam voor mij op het juiste moment’

Dick Martens

,,De kop is eraf”, dat was de eerste conclusie van de nieuwbakken ONA ’53-trainer Martin Mol, na afloop van het met 3-0 gewonnen oefenduel tegen CHRC. Met de overwinning sloten Mol en zijn selectie het eerste gedeelte van de voorbereiding af, om vervolgens de komende periode te gaan benutten om te werken naar nog meer vastigheden, qua spelopvatting en qua samenstelling van de groep, waarmee een aanval zal worden gedaan op goede resultaten in zowel de beker, maar zeker ook in de reguliere competitie. Daarin gaan de Wageningers uitkomen in de ook voor Mol nieuwe derde Klasse B, met op 19 september de seizoensopening in eigen huis tegen Terschuurse Boys.

WAGENINGEN - ,,Mijn eerste indrukken zijn prima”, trapt Mol, even de drukte ontwijkend in ‘zijn’ dug out, af. ,,De organisatie staat als een huis, zeker te vergelijken met een club als Bennekom, waar ik ook jarenlang heb gespeeld en waar ook mijn trainersambities een beetje zijn aangewakkerd.” Mol speelde ruim zeven jaar in de Bennekomse hoofdmacht, waar ondertussen ook zoon Bjorn zijn eerste stappen op het voetbalveld zette. ,,Ik had nooit de ambitie om trainer te worden, maar ik ben toen hij bij de ‘Bambino’s’ ging spelen dat team ook gaan trainen tot aan de C1. Hij heeft daar ruim 15 jaar gespeeld, maakte ook nog even een uitstapje naar WAVV, maar is nu ook hier bij ONA komen spelen, dus wat dat betreft is de cirkel rond.” Maar inmiddels had het ‘trainersvirus’ wel toegeslagen, want Mol maakte op verzoek van de club de overstap naar het tweede team en slaagde vervolgens ook voor zijn TC-3 en TC-2 diploma en een nieuwe carrière was geboren.

Voorafgaand aan dit seizoen stond Mol, die ook als ONA-spits furore maakte, voor de keuze, of assistent blijven bij Bennekom of op eigen trainersbenen gaan staan. ,,Ik werd benaderd door ‘een andere club’ en toen kwam ONA. Zij kwamen op het juiste moment. Ik hoefde niet lang na te denken. Een mooie club, waar ik mag werken met een prima en grote groep. Wat ook weer een eerste uitdaging is, want ik moet nu knopen doorhakken, keuzes maken. Zelf heb ik het geluk gehad, dat ik nooit tot de zogenaamde afvallers behoorde, maar ik kan mij goed voorstellen, dat spelers die toch hard trainen om bij die eerste selectie te kunnen zitten en dan toch nog afvallen, teleurgesteld zullen zijn. Maar dat hoort er ook bij.” Mol verheugt zich erop om met zijn team de strijd in de 3e Klasse aan te gaan. ,,Gelukkig promoveerden ‘wij’ toch nog. En terecht natuurlijk. Als je het hele jaar ruim aan kop staat in de 4e Klasse, dan was dit de beloning waar je recht op had. Het wordt een uitdaging met tegenstanders die veelal onbekend zijn en met een derby tegen SKV. Maar ook omdat het niveau hoger ligt. Vorig seizoen speelde de ploeg soms ‘op de automaat’ en dat zal dit seizoen zeker anders worden. We hebben weliswaar een groep met potentie en talent, maar we zullen het toch op het veld moeten laten zien.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden