Maandagmiddag was het rustig bij de teststraat op De Bongerd. (foto: Kees Stap)
Maandagmiddag was het rustig bij de teststraat op De Bongerd. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Corona-teststraat op De Bongerd

Wageningen heeft te maken met een opleving van het coronavirus. Sinds vorige week donderdag kunnen inwoners van Wageningen en omgeving daarom terecht bij een nieuwe corona-teststraat op het parkeerterrein van universitair sportcentrum de Bongerd. Nadat het RIVM vorige week dinsdag bekend maakte dat twintig Wageningers positief getest waren op corona, besloot de GGD Gelderland Midden een teststraat in Wageningen te plaatsen. Tot vorige week moesten Wageningers voor een test naar Ede, Barneveld of Arnhem.

Door Kees Stap

Wageningen - Het merendeel van de twintig positief geteste personen is student. Onderzoek van de GGD wees uit dat de besmettingen waren te herleiden tot drie studentenhuizen. Daarop zijn in totaal zeventig studenten uit voorzorg in thuisquarantaine gegaan. De GGD concludeerde ook dat de besmettingen zeer waarschijnlijk in de huiselijke sfeer zijn ontstaan. Daarom zagen zij geen aanleiding om de introductiedagen van de universiteit af te breken. Het is nu afwachten hoe de cijfers in Wageningen zich de komende weken ontwikkelen. Bij het afsluiten van deze editie van de krant waren nog geen nieuwe besmettingscijfers van het RIVM bekend, die worden elke dinsdagmiddag gepubliceerd.

Om het studenten makkelijker te maken zich te laten testen op het coronavirus, besloot de GGD om op het parkeerterrein van sportcentrum De Bongerd een teststraat in te richten. Daar kunnen alle inwoners van Wageningen en omgeving, dus ook niet-studenten, terecht;als zij klachten hebben die op corona kunnen wijzen. Voorlopig is een tent geplaatst die dient als teststraat, de bedoeling is dat er over enige tijd een portacabin komt.

Iedereen met milde gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoesten of verhoging kan zich aanmelden voor een test. Dat kan via telefoonnummer 0800-1202 of online via www.rijksoverheid.nl. De teststraat in Wageningen is zeven dagen per week open. Van 9.00 tot 17.00 uur op doordeweekse dagen en vanaf 9.30 uur in het weekend. De GGD kan per dag maximaal 130 testen uitvoeren.

www.vggm.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden