Rolstoelwandeling Zonnebloem
Rolstoelwandeling Zonnebloem (Foto: nelly groothuis)

Rolstoelwandeling met de Zonnebloem

Kijken naar wat er wel kan, is het advies. Dat heeft de Zonnebloem, afdeling Wageningen gedaan. Na een periode waarin alle activiteiten werden afgelast en ook het huisbezoek stopte, ontstond dit plan: het huren van rolstoelen om deelnemers, die slecht ter been zijn, mee te nemen voor een ritje over de dijk. Het werd een geslaagde actie, zowel voor de deelnemers als voor de vrijwilligers.

WAGENINGEN - Na ontvangst op het terras van de Junushoff vertrok het gezelschap voor een tour van 2 kilometer over de dijk. Het was een prachtige nazomeravond, iedereen genoot van de rust en het uitzicht over de uiterwaarden in het warme licht van de avondzon. Gaandeweg vrolijkten de gezichten op.

Op de terugweg werd gestopt bij IJssalon Antonio voor een heerlijk ijsje. Het uitstapje eindigde op het terras van de Junushoff, waar met een drankje nog lang nagepraat werd. De mooie wandeling en de gezelligheid hadden de tongen losgemaakt.

De Zonnebloem gaat de activiteiten in Ons Huis eind september weer oppakken. In aangepaste vorm, in kleine groepen kunnen er activiteiten georganiseerd worden. Ook de huisbezoeken, een belangrijk onderdeel van de Zonnebloem, zijn grotendeels hervat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden