Voor Desiree is het schilderen van de keien inmiddels een flink uit de hand gelopen hobby geworden. (foto Jan Elsenaar)
Voor Desiree is het schilderen van de keien inmiddels een flink uit de hand gelopen hobby geworden. (foto Jan Elsenaar) (Foto: )

Een steen voor een glimlach

Zwerfkeitjes beschilderen en deze in je omgeving neerleggen in de hoop dat ze gevonden worden waardoor je de vinder van de kei minimaal een klein geluksmomentje hebt bezorgd. Het is een fenomeen dat vanuit Amerika is komen overwaaien naar Europa. Desiree Seijnave kwam er mee in aanraking nadat ze getroffen werd door een hardnekkige virusinfectie die haar zes weken in het ziekenhuis hield.

Door John Dekker

WAGENINGEN - Desiree kreeg te maken met een besmetting met het legionella virus. Een ziekenhuisopname en een langdurige revalidatie waren het gevolg. Toen door Corona haar revalidatie werd stopgezet ging ze op zoek naar manieren om haar fijne motoriek te kunnen blijven trainen. Zo kwam ze op het spoor van het beschilderen van zwerfkeitjes. Desiree: “Zonder enige tekenervaring ben ik begonnen met het schilderen van kleine grappige simpele dingen en kindertekeningen. Maar het ging me zo goed af dat ik inmiddels ook logo’s maak of, zoals onlangs, een hele serie in het thema boerderij.”

Het bijzondere van deze beschilderde stenen is dat ze overal in Wageningen worden neergelegd en te volgen zijn via een speciale Facebookpagina. De makers van de stenen maken een foto van de plek waar ze de steen neerleggen. Vanzelfsprekend zonder al te veel details te laten zien zodat er nog wel wat te zoeken overblijft. Maar ook de vinders van de stenen plaatsen vaak een berichtje met foto wanneer ze een steen gevonden hebben en waar ze deze een nieuwe vindplaats geven.

De stenen hoeven overigens niet opnieuw verstopt te worden ze mogen ook mee naar huis genomen worden. Op Facebookpagina ‘You Rock Wageningen’ zijn de verhalen en fotos van de stenen terug te vinden.

Voor Desiree is het schilderen van de keien inmiddels een flink uit de hand gelopen hobby geworden. Ze maakt inmiddels ook keien op bestelling. Het gemeentewapen ‘Wageningse Wiel’ is inmiddels verzonden naar oud-Wageningers in Duitsland, Hongarije en Nieuw Zeeland en ze heeft er ook eentje klaarliggen voor de burgemeester van Wageningen.

Ook meedoen? Begin door te kijken op de Facebookpagina You Rock Wageningen.

Win een ijstaart van IJssalon Antonio.
Vanaf woensdagmiddag 12 uur ligt er een steen beschilderd met het logo van het Wagenings Fotoalbum verstopt in het gebied rond Duivendaal en het Plantsoen. De vinder kan met de steen een ijstaart afhalen bij de ijssalon aan de Bevrijdingsstraat.

Het Wagenings Fotoalbum stelt een extra prijs ter beschikking! Naast de steen met het logo van onze Facebookpagina liggen er meer beaschilderde stenen. Plaats een foto van jouw gevonden steen op Wagenings Fotoalbum en onder de inzenders verloten we een mooi boeket met bloemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden