Wageningen haalt bijna 20.000 euro op voor KWF


Bestuursleden Anneke de Win en Werner Hendrick tijdens de straatcollecte bij de Hoogvliet .
Bestuursleden Anneke de Win en Werner Hendrick tijdens de straatcollecte bij de Hoogvliet . (Foto:)

Wageningen haalt bijna 20.000 euro op voor KWF

Tijdens de KWF collecteweek in Wageningen is maar liefst 19.473 euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF investeren in levensreddend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt. Naast contante donaties in de collectebus, werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven.

WAGENINGEN - “We zijn iedereen in Wageningen heel dankbaar voor hun gift”, zegt Werner Hendrickx, voorzitter van KWF Wageningen. “Juist nu is de steun aan kankerpatiënten hard nodig. Onderzoek en zorg mogen niet stilvallen. We zijn daarom blij dat we toch hebben kunnen collecteren. En veel mensen met ons: tijdens het collecteren merkten we dat de inwoners van Wageningen heel begaan zijn met hoe kankerpatiënten deze coronacrisis doorstaan. Ook de straatcollecte bij de Hoogvliet was een succes!”

“Met alle coronamaatregelen was het natuurlijk een bijzondere collecteweek”, blikt Werner terug. “Maar onze collectanten waren gemotiveerd om er een succes van te maken. Dat is gelukt: de anderhalve meter was goed te handhaven en we hebben een prachtig bedrag opgehaald met ruim 200 vrijwilligers.”

De collectant gemist en alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden