Eerste popconcert in Wageningse Grote Kerk


Robin Kester. (foto: Lisa Bramme)
Robin Kester. (foto: Lisa Bramme) (Foto: )

Eerste popconcert in Wageningse Grote Kerk

Met het concert van Robin Kester op vrijdag 25 september neemt Popupop als allereerste de Grote Kerk van Wageningen als concertlocatie in gebruik. Het is de perfecte match voor een bijzonder moment:

WAGENINGEN - Robin Kester is klaar voor de volgende stap met haar geweldige nieuwe mini-album 'This Is Not Democracy'. De Grote Kerk is na een ingrijpende renovatie op haar beurt klaar voor popconcerten en andere evenementen. Corona heeft het culturele sector hard geraakt en het einde van een tijd met beklemmende beperkingen is nog niet in zicht. Popzalen en artiesten hebben het beiden zwaar. Toch probeert Popupop plekken te vinden waar ze, ook voor meer dan 20 mensen, evenementen kan organiseren. De gerenoveerde grote kerk is zo'n plek.

Onder gewone omstandigheden een tempel voor 500 liefhebbers, maar ook met inachtneming van alle coronamaatregelen biedt ze een betoverend onderdak aan 125 mensen. Was Robin Kester na haar eerste EP nog gratis te parkeren in het hokje indie folk, met het mini-album This Is Not A Democracy wordt meteen duidelijk dat haar talent zich niet laat temmen. Beth Gibbons, Charlotte Gainsbourg, Cate Le Bon en Beach House zijn rake associaties. Met Het Oog Op Morgen noemde Robin een van de beloftes voor 2019. Daar dacht ze zelf anders over. Het jaar werd vooral gebruikt om samen met Marien Dorleijn (Moss) aan nieuw materiaal te werken. In zijn studio gingen ze samen op zoek naar een nieuw geluid. Het resultaat is een dromerige, weelderige productie die is geïnspireerd op pop uit de jaren 70 en refereert aan Sufjan Stevens’ raadselachtige slaapliedjes, de dreampop van Beach House en de betoverende schoonheid van Weyes Blood.

Kaarten zijn online te bestellen via www.uitinwageningen.nl en popupop.nl. Fysieke tickets, inclusief poster, zijn te verkrijgen bij de Wageningse platenwinkel Re-Turn Records.

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden