Afbeelding

Met de Zonnebloem naar het restaurant

26 februari 2024 om 19:35 Overig

WAGENINGEN Dit jaar geen stamppottenbuffet in januari, maar dankzij donaties en een meevallende lotenverkoop was er budget voor een diner in een restaurant. Drie restaurants boden zich aan: Grand-Café Suisse, Kings Garden en de RijnIJssel Vakschool. De deelnemers van Zonnebloem konden zelf hun keuze bepalen. Zo werd de groep verdeeld over de verschillende locaties. Ze genoten van de gastvrije ontvangst, de lekkere maaltijd en de gezellige gesprekken. Een ontspannen sfeer draagt bij om elkaar beter te leren kennen. Het was een uitstapje met allure, de belangstelling was geweldig.

Dit jaar bestaat de Zonnebloem 75 jaar. Sinds de oprichting is er veel veranderd, ook de Zonnebloem gaat mee met de tijd. Dat betekent dat er meer oog is voor de individuele behoeften en wensen van de deelnemers. Natuurlijk blijft het bezoeken van mensen thuis belangrijk, maar daarnaast worden er door een enthousiaste ploeg vrijwilligers verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld meer vraag naar activiteiten waarbij wat te leren valt. Denk bijvoorbeeld aan een middag met een boswachter die vertelt over de Veluwe en voorstellingen waarbij mensen actief betrokken worden en die bijdragen aan onderling contact. 

In Wageningen is er veel waardering voor het werk van de Zonnebloem. De vrijwilligers spelen daarbij een belangrijke rol. Alles valt of staat met de beschikbaarheid van vrijwilligers. 

advertentie
advertentie