Vrijwillegers zijn druk bezig met de hop bellen van de takken plukken
Vrijwillegers zijn druk bezig met de hop bellen van de takken plukken (Foto: D van Nieuwpoort)

Gezamenlijk hop plukken voor lokaal bier

Het weekend van 12 en 13 september hebben de brouwers van Stadsbrouwerij Wageningen samen met een groep vrijwilligers weer de jaarlijkse hop oogst binnengehaald, die ze laten groeien op de Hoge Born. De hop wordt gebruikt om hun karakteristieke Hopfen Blut bier te maken, die fIjn bloemig is door het gebruikt van een grote hoeveelheid vers gedroogde hop en de zo genoemde ‘dry hop’ techniek.

WAGENINGEN - Het gebruiken van zo lokaal mogelijke ingrediënten is kenmerkend voor de bieren die Stefan en Dennis brouwen in de Stadsbrouwerij Wageningen. Zo gebruiken ze, naast deze locale hop, ook graan geteeld op de Wageningse Eng. Daarnaast is duurzaamheid ook erg belangrijk. Zo wordt het verbouwen van deze hop gecombineerd met de kippenren. De kippen zorgen voor voeding voor de hop en de hop houdt de kippen veilig en blij. Ondertussen is het een gezellige traditie om elk jaar gezamenlijk in de herfst de hop te oogsten en alle bellen te plukken. Uiteraard is er voor de vrijwilligers na het brouwen een fles Hopfen Blut. Nieuwsgierig geworden? Vanaf eind oktober is het bier ook te drinken in het brouwcafé Café Rad van Wageningen op het Conventplein en verkrijgbaar bij de bekende lokale verkooppunten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden