<p>bank Noorderplantsoen, vernoemd naar plantage-eigenaar Dirk Vreede, eigenaar van Ngladjoe (nu Hinkeloord/’t Depot)</p>

bank Noorderplantsoen, vernoemd naar plantage-eigenaar Dirk Vreede, eigenaar van Ngladjoe (nu Hinkeloord/’t Depot)

(Foto:)

Expo en fietsroute Indische sporen in het Wageningse

Dit jaar is ‘Oost-West’ het thema van de landelijke Maand van de Geschiedenis. Voor museum De Casteelse Poort en voor Historische Vereniging Oud-Wageningen een mooie aanleiding om de Indische sporen in het Wageningse te belichten: met een expositie, een fiets-/wandelroute.

WAGENINGEN - In de expositie in museum De Casteelse Poort ontdekt de bezoeker de verschillende Indische sporen aan de hand van sfeervolle oude foto’s, landkaarten, kleurige schoolkaarten, dromerige schilderijen, kunstvoorwerpen, fraai geïllustreerde boeken en andere voorbeelden van een verdwenen wereld in Indië en Wageningen. Te bezoeken van 27 september tot en met 8 november. Aanmelden is aanbevolen vanwege coronamaatregelen. Kijk voor meer informatie op www.casteelsepoort.nl.

Historische Vereniging Oud-Wageningen heeft een fiets- en wandelroute ontwikkeld die langs de interessantste Indische sporen leidt. De route per fiets is 20 of 30 kilometer, de wandeling 4 kilometer. De complete route met historische toelichting is beschreven in een gidsje. Het gidsje is vanaf eind september beschikbaar bij museum De Casteelse Poort en bij boekhandels Kniphorst en Bruna.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden