Docenten van Rijn IJssel poseren met D66-lijsttrekker Sigrid Kaag (lichtblauwe blouse).
Docenten van Rijn IJssel poseren met D66-lijsttrekker Sigrid Kaag (lichtblauwe blouse). (Foto: Rijn IJssel)

Sigrid Kaag op werkbezoek bij Rijn IJssel in Wageningen

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag heeft woensdagmiddag een bezoek gebracht aan de Vakschool Wageningen van Rijn IJssel. Daar ging zij in gesprek met zowel studenten als docenten. Het doel van de D66-lijsttrekker in aanloop naar de verkiezingen: meer te weten komen over het mbo. 

WAGENINGEN - “Wat kunnen jullie je goed presenteren!”, sluit Kaag haar gesprek met de studenten van diverse opleidingen in Wageningen af. Zij heeft zojuist in een open gesprek onder meer te horen gekregen hoe de groep digitaal onderwijs ervaart. Student Luc Steenmeijer is één van hen. Hij is blij weer twee dagen per week naar school te mogen. De anderen delen zijn mening: het is best lastig jezelf te motiveren als je alleen thuis bent, stellen zij. “Gelukkig kon mij stage deze zomer weer doorgaan”, vult Fleur Overeem aan.

Ondanks de gevolgen van de coronacrisis maken de studenten zich niet veel zorgen over de waarde van hun diploma, zeggen zij desgevraagd. “We gaan er hooguit iets langer over doen”, verwacht Maarten Weijerman. Ambities zijn er sowieso bij de groep: de meesten zien hun studie als een opstap naar het hbo. Kaag luistert met interesse en concludeert hardop dat de studenten optimistisch zijn over de manier waarop ze in hun opleiding en toekomst staan.

Na een kleine pauze is er ruimte voor docenten om hun zegje te doen. Zij erkennen dat de omslag van fysiek onderwijs naar volledig online pittig en spannend is geweest. “Maar ik ben trots op de manier zoals we dat als team in drie weken tijd gedaan hebben”, zegt Gert Bravenboer. Martin van Kommer vult aan dat hij met zijn collega’s keihard gewerkt heeft om de volledige opleiding te digitaliseren. “Iedere bakkerijstudent kan nu alles in de digitale leeromgeving vinden en hier gaan we ook in de toekomst veel profijt van hebben!”

Docenten blij met praktijklessen
Net als de studenten zijn ook de docenten blij dat ze weer praktijkles kunnen geven. Erik van Weerdenburg zegt dat het binnen de koksopleiding belangrijk is om voldoende vlieguren te maken en het volgen van praktijkles cruciaal. Stans Fokker stelt dat dit zeker ook het geval is bij luchtvaartdienstverlening. Ze is - net als docente facilitaire dienstverlening Elise van Nispen - erg blij dat ze dat nu weer kan doen. “Ik ben blij dat we voor al onze studenten een stageplaats hebben kunnen vinden”, vult Annemarie van der Boon aan. “We plukken nu de vruchten van onze goede contacten en nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.”

Het werkbezoek eindigt met een rondleiding langs de praktijklokalen, bakkerijwinkel en het restaurant. Kaag is blij verrast over de praktijkgerichte leeromgeving - zoals de bakkerijwinkel, het hotel en restaurant waar gasten ook nu terecht kunnen. “Mijn zoon studeert in Wageningen, dus ik ga zeker een keer reserveren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden