Foto: Pexels
aangeboden door thebagstore.nl

Creëer het ultieme najaarsgevoel met deze herfstige etenswaren

De herfst is alweer even onderweg al hebben we daar door de prachtige nazomer nog niet zoveel van gemerkt. Maar nu worden de dagen toch echt korter en de bladeren kleuren prachtig geel, rood, oranje en bruin. En of je er nu van houdt of niet, de herfst is toch wel een hele knusse en gezellige periode. Ook op culinair gebied valt er genoeg te genieten tijdens dit onstuimige seizoen. Want met deze koude, regenachtige dagen heb je immers veel meer tijd en zin om lekker lang te kokerellen. Maar welke producten moet je nou gebruiken om dat ultieme najaarsgevoel te krijgen?

Pompoen

Als er een typische herfstgroente is, dan moet het wel pompoen zijn. Hoewel sommige mensen de pompoen in dit seizoen voornamelijk gebruiken als herfstige decoratie kun je met deze veelzijdige groente juist heel veel kanten op. De meeste mensen zullen de pompoen gebruiken om een heerlijke soep van te maken. Heerlijk vullend en ideaal om in een thermosfles in je rugtas te stoppen voor tijdens de lunch op je werk. Maar je kunt deze oranje rakker ook goed verwerken in een curry of risotto, of zet hem in de oven met een lekkere inhoud. Wil je meteen een mooie Instagram foto maken? Maak dan eens een Pumkin Spice Latte, waarbij je dan natuurlijk als een volleerd barista een kunstzinnige afbeelding in het melkschuim schildert.

Stoofpotjes

Als de wind van een herfststorm om je huis heen giert en de regen op de dakpannen klettert is het extra lekker om een stoofpotje te maken. Niet alleen is dit troostrijke voedsel perfect voor het herfstige seizoen omdat het heerlijk verwarmt en vult, maar ook dat urenlange gepruttel op het fornuis draagt natuurlijk enorm bij aan die fijne herfstsfeer. Vooral wanneer je naast een klein beetje bruin bier ook nog wat kaneel toevoegt aan het pruttelpotje zorgen de heerlijke geuren voor dat warme gevoel. Heb je helemaal geen zin om zelf in de keuken te staan? Maar wil je juist lekker de deur uit gehuld in een warme jas en met je tassen op je rug? Dan kun je op de menukaarten van veel restaurants dit gerecht tijdens de herfst ook terugvinden. 

Appeltaart

Kaneel is een typisch herfstkruid. Combineer je dit kruid dan ook nog eens met de smaak van appels dan zit je helemaal goed. En er gaat toch bovendien niets boven een huis dat heerlijk ruikt naar vers gebakken appeltaart. Wil je de appeltaart net even anders maken? Gebruik dan ook eens peren of noten, of maak een zo’n prachtige Franse appeltaart die eruit ziet als een roos. Haal terwijl de taart in de oven staat je laptop uit je laptoptas 14 inch om weg te zwijmelen bij zo’n heerlijke herfstige film zoals Chocolat of You’ve got mail.

Chocolademelk

Wanneer je uit je werk komt of thuiskomt na een lange wandeling in de regen is het heerlijk om je handen en ziel op te warmen aan een warme kop chocolademelk. Wil je deze lekkernij nog iets herfstiger maken? Gooi er dan eens een snufje kaneel of cayenne doorheen. En voor een iets gezondere variant vervang je de melk gewoon door ongezoete amandelmelk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden