Foto:
aangeboden door Yezzer

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken steeds belangrijker

Het afsluiten van een BAV is erg belangrijk voor Wageningse ondernemers. Een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt jou in voor de aansprakelijkheid bij (grote) financiële schades na bijvoorbeeld een verkeerd advies. Om de juiste BAV uit te kiezen, is het aan te raden deze goed te vergelijken.

Wat is het belang van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Als ondernemer gebeurd het soms dat je een fout maakt of iets foutief adviseert met grote financiële gevolgen heeft. Risico van het vak zou je zeggen, maar toch kun jij aansprakelijk gesteld worden voor de financiële schade die gemaakt ontstaat. Deze kosten kunnen vaak niet met eigen geld betaald worden, waardoor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering belangrijk is voor veel ondernemingen. De BAV biedt dekking tegen zuivere vermogensschade. Dat betekent dat schade die door jouw beroepsmatige handelen ontstaan is vergoed wordt. Daarnaast kunnen kosten voor juridisch verweer, wettelijke rente en bereddingskosten gedekt worden. 

BAV premies vergelijken

De hoogte van de premie van een BAV is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je beroep, de branche waarin je je begeeft en de grootte van opdrachten waaraan je werkt. Om de juiste keuze te maken wordt het voor Wageningse ondernemers steeds belangrijker om verschillende beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken. Bij Yezzer kun je gratis online alle relevante aanbieders van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Hierdoor zie je gemakkelijk en snel de kosten per maand van meerdere aanbieders en je kunt de verzekering ook meteen aanvragen. Door het vergelijken van verschillende BAV’s zorg je ervoor dat je niet een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit terwijl een andere aanbieder een meer geschikte of goedkopere verzekering aanbiedt. 

Dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Waar kun je nou eigenlijk voor gedekt zijn bij een BAV? Het is voor Wageningse ondernemers belangrijk om dit goed op een rijtje te hebben, zodat je altijd weet waarvoor je verzekerd bent. Allereerst kun je je laten verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid, hoewel het soms kan gebeuren dat deze aansprakelijkheid is uitgesloten bij het afsluiten van een BAV. Ook verzeker je je met een BAV tegen eigen nalatigheid. Als je bijvoorbeeld een verkeerd advies gaf, of als je andere grote fout hebt gemaakt zorgt een BAV voor dekking. Een foute berekening als architect kan bijvoorbeeld verstrekkende gevolgen hebben. Verder zorgt een BAV voor dekking bij het per ongeluk schenden van de privacyregels, verdediging tegen smaad of laster, reconstructie bij verloren of beschadigde documenten, intellectueel eigendom en juridische verdediging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden