Foto:
aangeboden door Chordify

De drie festivals die je niet had willen missen

De festivalzomer van 2020 is helaas uitgelopen tot een fiasco. De wereldwijde corona-epidemie heeft alles lamgelegd waardoor we veel fantastische festivals hebben moeten missen. Gelukkig komen er nog vele seizoenen aan die het gemis helemaal goed zullen maken. In dit artikel delen wij van Chordify de drie festivals die je niet had willen missen en waar je wellicht nu toch nog een kaartje voor de toekomst voor kunt kopen.

Pinkpop 2020

De 51e editie van Nederlands grootste leek een te worden om nooit te vergeten. Met wereldsterren zoals de Red Hot Chilli Peppers, Post Malone, Guns ‘N Roses, maar ook publiekslievelingen Keane en de moderne cultband nothing but thieves leek niets mis te kunnen gaan bij dit festival. 

Gelukkig is bekend geworden dat als de omstandigheden het volgend jaar toelaten de 51e editie van Pinkpop toch nog plaats gaat vinden. Dit zal gebeuren met een aantal van de namen van vorig jaar, maar ook met een aantal nieuwe namen. Hier vind je de headliners voor volgend jaar:

 • Red Hot Chilli Peppers
 • Twenty One Pilots
 • Deftones
 • Pearl Jam - Leer nu Alive

Holland International Blues Festival te Grolloo

Hét festival dat de afgelopen jaren veel muziekliefhebbers heeft weten te bekoren door de grootste nog levende bluessterren van de wereld naar het pittoreske Grolloo te halen is helaas niet doorgegaan. 2020 zou het laatste jaar zijn dat het festival zou blijven bestaan, maar gelukkig kunnen we als alles goed gaat in 2021 alsnog genieten van het festival. De line-up van 2020 bestond onder andere uit:

 • John Fogerty
 • Peter Frampton
 • Beth Hart
 • Walter Trout

Desondanks zou het HIBF zichzelf niet zijn zonder een aantal Nederlandse top-acts zoals:

 • Waylon & The Blizzards
 • Danny Vera 
 • DeWolff

Lowlands 2020

Misschien wel het grootste enigszins alternatieve festival van Nederland is sinds jaar en dag Lowlands. Ook deze editie beloofde weer eentje van formaat te worden, met festivalfavorieten zoals ‘Die antwoord’, maar ook met wereldsterren zoals Liam Gallagher en Michael Kiwanuka. Grote aanraders die op dit festival zouden komen spelen zijn volgens ons:

Leer zelf de muziek van jouw favoriete artiesten spelen. 

Bij Chordify maken we software die jou helpt om nieuwe nummers te leren spelen op jouw favoriete instrument. Kies een nummer van jouw favoriete artiest en krijg direct de juiste akkoorden te zien tijdens het afspelen van de muziek. Chordify heeft tevens de unieke functie om voor jou de akkoorden te achterhalen voor liedjes die nog niet in onze muziekdatabase staan. Kies jouw nummer via een Youtube link en speel direct mee met jouw favoriete songs. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden