Burgemeester tevreden over sportclubs

Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge kondigden vorige week, tijdens een landelijke persconferentie, nieuwe maatregelen af om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dat was nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor sportaanbieders, de sporters, sportbestuurders en sportliefhebbers betekende dat onder andere dat er geen publiek meer werd toegelaten en dat ook de kantines gesloten moesten blijven. Wageningens burgemeester Geert van Rumund vindt dat de sportverenigingen in ‘zijn’ gemeente prima georganiseerd met de bijzondere omstandigheden omgaan.

WAGENINGEN - ,,Het is een bijzondere, maar ook bizarre tijd. Ik ben blij dat als ik rijdend door de stad weer veel beweging op de sportvelden zie”, trapt hij af. ,,Dat is goed voor iedereen. Nu we met zijn allen vaker thuis moeten blijven, is het extra belangrijk om voldoende te bewegen. Dat helpt om gezond, fit en vrolijk te blijven.”

Verenigingen doen hun best

Ook voor van Rumund is er natuurlijk de restrictie, dat hij niet langs de lijn mag verschijnen. ,,Persoonlijk beperkte ik mijn bezoekjes langs de lijn bij het voetbal- en hockeyveld al. Daar spelen mijn kleinkinderen. Jammer, want ik had ze uiteraard graag aangemoedigd.” Maar hij ziet en hoort wel de inspanningen die de verschillende verenigingen doen om het voor de sporters mogelijk te maken toch hun geliefde sport te kunnen beoefenen. ,,Het is ongelooflijk wat alle clubs met alle vrijwilligers doen. Keer op keer zo goed mogelijk inspelen op de maatregelen en iedereen blijft puzzelen en kijken om te zoeken wat vooral juist nog wel kan. De betrokkenheid is enorm. Ik ben dan ook heel tevreden; het gaat over het algemeen heel erg goed. Verenigingen doen verschrikkelijk hun best om de richtlijnen uit te voeren.”

De gemeente denkt mee

De gemeente Wageningen denkt ook mee met de verenigingen en steunt waar mogelijk. ,,De gemeente Wageningen gaat de huren voor de eerste periode van de lockdown kwijtschelden. Ook kijken we nu of er mogelijkheden zijn om sport en culturele clubs die extra kosten hebben gemaakt, bijvoorbeeld voor de huur van een grotere locatie, verder te ondersteunen”, legt van Rumund uit.

Flexibiliteit

Ook de nieuwe maatregel, het spelen zonder publiek, vergt weer flexibiliteit en extra toezicht. ,,Ik vraag aan alle verenigingen om die oplettendheid vooral ook te houden zodat de aandacht niet verslapt. Gelukkig is dat besef er. In het belang van ieders gezondheid zijn de maatregelen nodig. Hoe vervelend soms ook. Maar we hebben geen keus. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Dick Martens

"Ik wil ook graag mijn klein-kinderen aan-moedigen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden