<p>De Lichtjesavond is er voor iedereen die iemand mist, op welke manier dan ook.</p>

De Lichtjesavond is er voor iedereen die iemand mist, op welke manier dan ook.

(Foto: )

Lichtjesavond om dierbare overledenen te gedenken

Op vrijdag 30 oktober is er een Lichtjesavond op begraafplaats De Leeuwerenk aan de Oude Diedenweg 64 in Wageningen. Het wordt een sfeervolle avond om dierbare overledenen te herdenken en even stil te staan bij het gemis. Er zijn twee bijeenkomsten, om 19.00 uur en om 20.30 uur.

WAGENINGEN - Alle deelnemers krijgen een kaarsje. Daarmee lopen ze langs een verlichte route tot de natuurbegraafplaats achter op het terrein, voor een korte ceremonie met mooie teksten en live muziek van de Bedside Singers.

De Lichtjesavond wordt volledig volgens de coronaregels ingericht. Daarom zijn er twee ceremonies, met telkens maximaal veertig deelnemers. Vooraf aanmelden is nodig en kan tot 28 oktober via LichtjesavondWageningen@gmail.com of 06-50627540.

Deze avond is er voor iedereen die iemand mist, op welke manier dan ook. Bovendien is er speciale aandacht voor de mensen die overleden zijn door Covid-19 en voor hun nabestaanden, die geen afscheid hebben kunnen nemen zoals ze dat zouden willen.

Gewoon samen zijn is troostrijk en geeft een diepe verbondenheid. De Lichtjesavond is voor iedereen van alle leeftijden, los van welke levensbeschouwing dan ook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden