<p>Begin oktober is het nieuwe boek van Wim Huijser verschenen.</p>

Begin oktober is het nieuwe boek van Wim Huijser verschenen.

(Foto: )

Op zoek naar de ziel van de Veluwe

De Wageningse Eng vormde voor schrijver-publicist Wim Huijser het vertrekpunt voor een zoektocht over de Veluwe, die hij de afgelopen jaren maakte naar de ziel van het landschap. De Veluwe wordt gerekend tot de mooiste natuurgebieden in Nederland.

REGIO - Steeds meer bezoekers komen er om te wandelen, fietsen of om vakantie te houden. Voor sommigen is dit het meest ideale landschap dat men zich kan wensen, met een overvloed aan bossen, afgewisseld door heidevelden en gebieden met stuifzand, met verspreid daar doorheen sprankelende beekjes en verstilde vennetjes. Daarbij is de Veluwe hét gebied om wild te spotten. Maar het is ook een gebied met diepgewortelde tegenstellingen: nat en droog, zwaar en licht, natuur en ­cultuur, bezinning en beleving. Bij zowel bewoners, als bezoekers roepen ze een gevoel van verlangen én verwarring op, want er zijn ook ontwikkelingen die tot somberheid stemmen.

Natuurfotograaf Martijn Nugteren uit Lunteren voorzag alle hoofdstukken van schitterende natuur- en landschapsfoto’s. Het 240 pagina’s tellende boek is te koop in alle erkende boekhandels.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden