Foto:
aangeboden door Sweetlivingshop.nl

Inspiratie nodig voor het decoreren van een wand? Hier vind je het!

Als je net verhuisd bent naar Wageningen en omstreken dan zul je je bezig moeten houden met een aantal zaken. Zo zul je natuurlijk je internetabonnement omzetten, wat ook geldt voor je energieabonnement. Daarnaast moet je uiteraard ook bezig met het inrichten van je nieuwe woning. Natuurlijk is dit ook het geval als je simpelweg je huis een nieuwe sfeer wil geven. Decoraties aan de muur kunnen hierbij een grote rol spelen. Door wanddecoratie op te hangen zal de ruimte er direct gezelliger uit zien. Je kunt de muren op diverse manieren decoraren. Hieronder zul je wel inspiratie vinden.

Behang versus verf

In principe heeft elke woonkamer tegenwoordig behang of verf als soort wanddecoratie. OP het moment is de minimalistische stijl zeer populair, waardoor ook dep populariteit van muurverf gestegen is in de laatste jaren. Als je voor een minimalistische look wilt gaan dan is een simpele kleur zeker mooi, maar met behulp van behang kun je mogelijk voor veel meer sfeer zorgen. Bovendien kun je hiermee je eigen stijl door laten schijnen in je interieur. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een bepaald patroon in het behang. Ook is in het industriële interieur extreem populair anno 2020. Met behulp van behang kun je zeker voor deze stijl gaan. Zo kan het behang dan een oneffen effect hebben, maar ook een houten planken patroon is mogelijk. 

Schappen van hout

Zoals net al genoemd is, de industriële woonstijl kom je tegenwoordig in veel woningen tegen. Hierbij wordt meestal gebruik gemaakt van metalen materialen, maar natuurlijk komt hout ook vaak terug in zo’n interieur. Hout kan op diverse manieren gebruikt worden als decoratie aan de wand. Zo kun je een paar prachtige schappen aan je muur hangen. Deze kunnen natuurlijk ook geproduceerd worden van hout. Uiteraard hebben deze schappen een mooi effect op je interieur, maar ze zijn ook nog eens zeer nuttig. Je kunt bijvoorbeeld kleine plantjes, beeldjes, kaartjes en andere kleine accessoires in de houten schappen kwijt. Ook kun je een houten ronde wanddecoratie monteren aan de muren. Hierbij kun je denken aan een klok, maar ook aan een achtergrond van hout voor je televisie. 

Foto’s 

Iedereen heeft wel foto’s liggen in huis. Mogelijk heb je prachtige selfies van jezelf weten te schieten, maar natuurlijk zul je ook foto’s hebben met je familie en vrienden. Deze zullen er hoe dan ook prachtig uit zien aan de muur, al kun je ook kiezen voor foto’s die gemaakt zijn door anderen. Misschien heb je wel een favoriet land zoals Bali of Noorwegen. Je kunt dan foto’s van deze landen ophangen aan de wanden van je woning. Dit kun je onder meer doen met behulp van een collage. Dit is met name mooi op een lichte muur. Daarnaast kun je de foto’s ook vastmaken aan een slinger of touw om ze zo aan de wand te hangen. Uiteraard is het ook mogelijk om foto’s als wanddecoratie te gebruiken met behulp van mooie frames. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden