Foto:
aangeboden door Ziektevrijleven.nl

Zo kun je heerlijke diabetes type 2 recepten maken

Heb je te horen gekregen dat je diabetes type 2 hebt? Dan is het zaak om direct je dieet aan te passen. Het is namelijk van belang om je suikerspiegel te verlagen, waar een speciale eetstijl hoe dan ook bij zal helpen. Als je wel suikers gaat eten, dan zullen deze in je bloed terecht komen via je spijsvertering. Doordat je als diabetes patiënt niet genoeg insuline hebt zullen de suikers niet uit je bloed worden gehaald. In het ergste geval kan dit leiden tot een hyper, wat je beslist moet voorkomen. Dat kun je dus doen met de onderstaande recepten voor diabetes type 2

Soep

Een uitgebreide maaltijd zal eigenlijk beginnen met soep. Voor een diabetes patiënt is dit zonder twijfel voordelig. Het is dan ook verstandig om het tot een gewoonte te maken, al moet je de soep natuurlijk wel zelf maken. Dit is een goed idee doordat soep met name uit vocht bestaat. Als je veel vocht binnenkrijgt voordat je begint aan de hoofdmaaltijd dan creëer je verzadiging. Dit zorgt er dus voor dat je minder gaat eten van de volgende maaltijd. Bovendien is een soep ook nog caloriearm als je het zelf maakt, dus het is ideaal om af te vallen. 

Vet stukje vlees

Als je (nog) geen vegetariër bent kun je ook heerlijke diabetes type 2 recepten maken met een vet stukje vlees. Vet heeft natuurlijk een aantal nadelen, maar het heeft voor diabetes patiënten een enorm voordeel: het verhoogt je bloedsuikerspiegel niet. Daarnaast zal je lichaam veel tijd nodig hebben om het vlees te verteren. Als je vet toevoegt aan je maaltijd dan duurt het dus een stukje langer voordat je de hele maaltijd hebt verteerd. Hierdoor zal het dus ook weer langer duren voordat de suikers je bloedbaan hebben bereikt. 

Aardappelen

Ziektevrijleven raadt vervolgens ook aan om aardappelen te gaan eten. Dit heeft te maken met de insuline, wat het hormoon is dat de suikers die je gegeten hebt uit het bloed worden gehaald. Hoe gevoeliger je bent voor insuline, hoe sneller de suikers afgevoerd worden. Dan kunnen ze dus minder schade aanrichten. Diabetes patiënten hebben hier juist last van, dus dan is het van belang om ervoor te zorgen dat je lijf beter omgaat met insuline. Dit wordt mogelijk gemaakt door aardappelen te eten, maar wel op een gezonde wijze: door ze een nachtje te laten staan voordat je ze eet. 

Kaneel

In kaneel zit een uniek stofje dat zich hetzelfde als insuline zal gedragen in je lichaam, wat kaneelaldehyde heet. Het zal dus helpen om de suikers uit je bloed te halen. Net als insuline zal het de suikers dan naar je cellen brengen. Ook zal kaneel je lichaam gevoeliger maken voor insuline, wat een ander pluspunt is. Nadat je de soep en de hoofdmaaltijd op hebt is het dus verstandig om wat kaneel over je toetje te strooien. Maak het toetje trouwens niet te groot, hou het juist heel erg klein. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden