<p>Foto: Jan Elsenaar.</p>

Foto: Jan Elsenaar.

Een herinneringstegel en warme saucijzen voor wegwerkers

Met het leggen van een laatste asfaltlaag komt er eind november een einde aan de werkzaamheden aan de van Uvenweg. De weg is tussen de Marijkeweg en de Julianastraat een fietsstraat geworden waar de fietsers voorrang hebben op de auto’s.

Door John Dekker

Wageningen - Het project maakt deel uit van een veilige fietsroute van de Haagsteeg naar de Campus. Tevens zijn er zogenaamde infiltratiekratten in de grond gelegd die er voor zorgen dat regenwater terug in de ondergrond loopt in plaats dat het wordt afgevoerd via het riool.

De overlast voor aanwonenden is redelijk beperkt gebleven doordat er telkens een klein gedeelte van de weg werd aangepakt waardoor woningen en parkeerplaatsen redelijk bereikbaar bleven.

Een aantal bewoners waren zo enthousiast over de uitvoer van werkzaamheden dat ze de wegwerkers beloonden met een en een lekkere en een blijvende herinnering. Initiatiefnemer Paul Peters heeft de werkers de afgelopen maanden met respect gevolgd: “Ik heb vaak met open mond staan te kijken. Het is zo interessant om te zien hoe die mannen beginnen met een gat te graven en hoe ze daar uiteindelijk een mooi en vlak geasfalteerde weg van maken. Ik begreep soms niet hoe ze dat voor elkaar kregen.”

Peters is tevreden met het eindresultaat mede omdat de klinkers zijn vervangen door geluidarm asfalt waardoor de straat een stuk rustiger is geworden.

Hij maakt zich nog wel zorgen over hoe het openbaar groen ingevuld gaat worden: “Wageningen is daar slecht in, vooral ook hoe het wordt bijgehouden, dat ziet er vaak niet uit. Een universiteitsstad als de onze verdient beter.”


Vorige week kregen de medewerkers van de firma van Mourik uit handen van het echtpaar Peters een tegel met tekst aangeboden plus warme saucijzenbroodjes. De tekst is gedrukt in een rode kleur, dezelfde kleur die de laatste deklaag van de van Uvenweg krijgt. De tekst die op de tegel staat:

Deze tegel wordt u aangeboden bij de totstandkoming van de hernieuwde van Uvenweg. Namens alle aanwonenden heel erg bedankt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden