<p>Foto: Jan Elsenaar</p>

Foto: Jan Elsenaar

(Foto: :)

Historische plaatjes sparen

Hij staat er zelf in vermeld dus burgemeester Geert van Rumund kon maandag 19 oktober zijn eigen foto plakken in het historisch fotoalbum van Wageningen. Het album is een initiatief van Jumbo Verberne in winkelcentrum De Tarthorst dat hiermee zijn eerste lustrum viert.

Wageningen - Klanten krijgen een zakje met plaatjes bij iedere 10 euro aan boodschappen en bij speciale actie artikelen. Het album behandeld verschillende aspecten uit de Wageningse geschiedenis waaronder het kasteel, het onderwijs en de melkfabriek. Natuurlijk ook aandacht voor winkelcentrum De Tarhorst waaronder de grote brand in 2003.
Jumbo eigenaar George Verberne is erg trots op het album: “Het is een mooi boek geworden met een stevige kaft. De teksten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Dat hebben we gedaan omdat Wageningen dankzij de Universiteit ook veel buitenlandse inwoners kent. Hoe leuk is het wanneer buitenlandse studenten na hun studie een leuke herinnering mee kunnen neem aan onze stad.” Verberne wil graag nog de naam noemen van Ben van den Berg van de Historische Vereniging Oud Wageningen: “Hij heeft een zeer grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het album en is dan ook terecht aanwezig bij de presentatie.” De spaaractie start vandaag (woensdag 21 oktober) en zal ongeveer acht weken gaan duren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden