<p>Evi Vet (23) is verkozen tot de nieuwe jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel.</p>

Evi Vet (23) is verkozen tot de nieuwe jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel.

(Foto: )

Evi Vet (23) is verkozen tot de nieuwe jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel

WAGENINGEN - Op 23 oktober werd Evi Vet (23) uit Wageningen verkozen tot de nieuwe jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel. De overwinning werd bekendgemaakt tijdens het finale-evenement de Nacht van de VN, live vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De komende twee jaar heeft Evi de taak om de ideeën van Nederlandse jongeren over natuur- en voedselvraagstukken te verzamelen en deze te brengen naar belangrijke (inter)nationale toppen.

De afgelopen negen dagen voerden de kandidaten on- en offline campagne. Jongeren tot en met 29 jaar uit heel Nederland konden via NJR stemmen op hun favoriete kandidaat. Tijdens de Nacht van de VN gaven ze een speech, waarna een vakinhoudelijke jury haar oordeel gaf én kijkers van de livestream nog mochten stemmen. Uiteindelijk won Evi met het hoogste combinatiecijfer van de jury en de stemmen die zijn geworven met de campagne.

Evi: “Ik word enthousiast van hoe we de mens, als individu, maar ook als land of populatie gezonder kunnen maken terwijl we tegelijkertijd de natuur herstellen. Ik wil weten hoe jongeren hierover denken, want met hun ideeën kunnen we iets veranderen.”

De jongerenvertegenwoordigers van NJR vormen de schakel tussen jongeren en politiek. Ze gaan op zoek naar meningen en ideeën van jongeren uit het hele land. Deze bespreken ze vervolgens met onder andere beleidsmakers op belangrijke toppen.

www.copypoint.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden