<p>Loopbaanadviseur Jannie Jansma: "De begeleiding is helemaal gratis en het biedt jou hopelijk een nieuw perspectief!" &nbsp;(foto Jan Boer)</p>

Loopbaanadviseur Jannie Jansma: "De begeleiding is helemaal gratis en het biedt jou hopelijk een nieuw perspectief!"  (foto Jan Boer)

(Foto:)

Kansen op werk met 'NL Leert Door'

Voor mensen die hun werk als gevolg van de huidige crisis dreigen te verliezen, of inmiddels al verloren hebben, is er de regeling vanaf 1 december ‘NL Leert Door’. Men kan daar gratis gebruik van maken.

Door Jan Boer

WAGENINGEN - Nu de economie stroef draait vanwege de corona-crisis, is het duidelijk dat we geconfronteerd worden met fundamentele en vaak blijvende veranderingen. Dit betekent, dat veel werkenden zich zullen moeten aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid en zich moeten voorbereiden op een andere manier van werken of zelfs op ander werk. Om je op deze nieuwe omstandigheden voor te bereiden, wordt er geld vrijgemaakt voor ontwikkeladvies en scholing voor behoud van werk. In Wageningen kan dat samen met loopbaanadviseur Jannie Jansma. Ze legt uit: “Dit is een nieuw adviestraject. In de horeca, cultuur, vervoer, reiswereld zijn door de corona-crisis inmiddels veel mensen ontslagen of hun baan staat op de tocht. Baliemedewerkers hebben het moeilijk, omdat we meer digitaal zijn gaan werken. Men weet vaak niets van deze regeling, waarin gekeken wordt naar welk perspectief je hebt”. Het gratis traject bestaat uit twee sessies van anderhalf uur. “Iedereen maakt een arbeidsscan om te zien met welk beroep je veel affiniteit hebt. Zie je kans om een nieuw perspectief te ontdekken? Wat past goed bij je: bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs, ict, transport en logistiek, techniek?” aldus Jannie Jansma. “Jij maakt wel de keus, waardoor je leef- en werkplezier hebt. Het mooiste vind ik, dat ook mensen met een krappe beurs nu de kans krijgen om te bekijken wat bij hen past”.

Een passende baan en het daarbij ook echt naar de zin hebben is de rode draad in het traject.”Het is belangrijk om tevreden en blij te zijn met jezelf, je eigen grenzen te bewaken en sterk te staan in jezelf. Dat hoeft niet altijd precies volgens de regeltjes. Het gaat erom je horizon te verbreden en een ander licht op jezelf werpen. Je wilt graag erkenning in wie je bent en wat je doet. Dan leer je jezelf kennen en in je kracht te staan. Er komt een soort stappenplan, dat passend is voor jou. Deze regeling is niet alleen bestemd voor werknemers in de sectoren, die getroffen zijn door de crisis, maar voor iedereen van achttien tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de arbeidsmarkt”. Als je werkgever is getroffen door deze crisis, als jij zelf de dupe hiervan bent, maar ook als je niet goed op je plek in je huidige baan bent, dan is deze regeling voor jou bestemd. Vanaf nu kan de loopbaanadviseur een aanvraag doen voor deze regeling met als inzet ontwikkeladvies, maar wees er snel bij. De vorige regeling was in één maand volgeboekt. Heb je interesse, meld je nu al aan, dan kom je op een lijst en op het moment dat de regeling op 1 december van start gaat word de subsidie aanvraag gedaan . Je hoeft verder niets te doen. Mensen, die hier meer van willen weten, kunnen bellen met Jannie Jansma: 0615370961 of stuur een mail naar: Keikeuze@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden