Foto:

Wageningen wordt Oranje verlicht

Voor het tweede jaar op rij houdt Soroptimisten Wageningen de wereldwijde actie Orange the World in Wageningen, dit jaar met vijf deelnemende locaties! Het Gemeentehuis, Hotel de Wereld, Theater Junushoff, Heerenstraattheater en de mooi gerestaureerde Grote Kerk worden Oranje aangelicht.

WAGENINGEN - De actie start op 25 november, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en loopt tot 10 december, de Internationale dag van de rechten van de mens. De gemeente Wageningen ondersteunt financeel met subsidie vanuit 75jaarvrijheid. Orange the World is een initiatief van de Verenigde Naties, met het doel bewustwording creëren. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met lichamelijk of seksueel geweld in haar leven. Uit Europees onderzoek blijkt dat 45% van de vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgen. Daar moet een einde aan komen.

Op veel plaatsen in de wereld worden markante locaties oranje verlicht. Ook in onder ander Ede, Veenendaal, Rhenen, Renkum en Oosterbeek worden gebouwen oranje aangelicht dankzij de inspanningen van de Soroptimisten clubs uit deze plaatsen.

Er kan een oranje led lantaarntje worden gekocht voor EUR 5,-- via wageningen@soroptimist.nl. Door het lampje tijdens Orange the World thuis achter het raam te branden wordt extra aandacht gevraagd voor deze actie. De opbrengst van het lampje komt ten goede aan het doel safestreets.unwomen.nl.

Heb jij te maken met intimidatie of geweld ? Bel 0800-2000 (in geval van nood 112) of kijk op geweldtegenvrouwenmelden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden