<p>Christina van de Weijer roept iedereen op om vooral te bellen met als je ergens mee zit. (foto: Kees Stap)</p>

Christina van de Weijer roept iedereen op om vooral te bellen met als je ergens mee zit. (foto: Kees Stap)

(Foto: )

De vrijwilligers van Coronahulp zitten klaar om te helpen

Kees Stap

Nu we weer te maken hebben met extra beperkingen en de coronacijfers weer oplopen, zijn er mensen die het net als in het voorjaar moeilijk hebben. Ze mogen of durven de deur niet meer uit, hebben praktische hulp nodig en voelen zich soms eenzaam. Net als in het voorjaar kunnen zij gebruik maken van Coronahulp Wageningen.

Wageningen - De Coronahulp Wageningen wordt verzorgd door het Vrijwilligers Centrum Wageningen (VCW). Dat werkt volgens Christina van de Weijer van het VCW prima. “Het maakt niet uit waar je voor belt. Of de vraag te maken heeft door corona of niet. Bel als je ergens mee zit, wij helpen je graag. Mede gezien de samenwerking in de stad van afgelopen voorjaar, weten wij wie je kan helpen en kunnen we je met hen in contact brengen. In het voorjaar werd de hulplijn bezet door professionals van de diverse organisaties in de stad die samenwerken in Welsaam. Dat was toen nodig, maar nu kunnen we het nog prima aan met onze eigen vrijwilligers aan de balie in de bblthk. Maar mocht het nodig zijn en het aantal vragen gaat sterk toenemen, dan hopen we weer terug te kunnen vallen op de Welsaam partners.”


De vragen die binnenkomen bij het VCW zijn volgens Van de Weijer meestal praktisch van aard. “Het gaat dan om mensen die de deur niet uit komen of mogen. Zij hebben behoefte om boodschappen te laten doen, de hond uit te laten of de tuin winterklaar te maken. Maar achter deze vragen schuilt vaak veel meer. Mensen voelen zich zeker in de huidige tijd eenzaam en hebben behoefte aan sociaal contact of een luisterend oor. Of wat dacht je van mensen van wie hun mantelzorger niet meer kan komen? Of van wie de dagbesteding is gestopt? Die willen dolgraag aandacht door een ommetje te maken of samen een kop koffie te drinken.” Van de Weijer drukt iedereen op het hart om echt contact op te nemen als ze ergens mee zitten. “We merken dat mensen soms denken dat ze ons lastig vallen met hun problemen. Dat is absoluut niet het geval, we zitten echt voor je klaar. Jong of oud, heb je een praktisch probleem of wil je een keer met iemand praten, schaam je niet en pak die telefoon. Onze vrijwilligers helpen je met alle plezier. En als zij het zelf niet kunnen oplossen, dan weten zij de weg waar je wel terecht kunt.”

Voor praktische coronahulp of een luisterend oor

Bereikbaar

Het VCW is bereikbaar via 0317-413088. Maandag t/m donderdag van 09.30 tot 11.30 uur. Dinsdag t/m donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. Zolang de bblthk op de Stationsstraat open is, kun je op deze tijden ook langskomen bij de balie van het VCW op de 1e verdieping.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden