<p>Foto: Marcel Krijgsman.&nbsp;</p>

Foto: Marcel Krijgsman. 

(Foto: )

'Wageningse danseressen halen er uit wat er in zit'

Drie dansers van BRANSZ hebben de Gelderse finale van Kunstbende gewonnen in de categorie dans. Na veel repeteren zetten de winnaressen Ingrid Grobben, Sanne Kooiker en Jessy Leeuwis een fantastische choreografie neer op het poppodium van ‘Doornroosje’ in Nijmegen.

WAGENINGEN - Vanuit Wageningen ging alleen het inmiddels landelijk bekende dansgezelschap ‘155’ hen voor in de categorie dans en tijdens de vorige editie was ‘Shinshan’ die in 2018 ook ‘Holland’s got Tallent’ won, de winnaar. De meiden begeven zich dus in goed gezelschap.

Kunstbende is misschien wel de meest prominente wedstrijd in Nederland, wanneer het gaat om kunst met een grote K, voor en door jongeren t/m 18 jaar.

Wat zo anders is aan deze wedstrijd, is dat de jongeren niet alleen dansen maar ook zelf de choreografie maken. Hierbij mag een docent slechts een coachende rol aannemen en maken de jonge kunstenaars dus zelf de keuzes. Bij BRANSZ begeleide danscoach Cleo Jonker de Wageningse winnaars..

Het stuk van de meiden is eigenlijk kritiek op kritiek. Het gaat namelijk over wat kritiek van anderen, met het vergrootglas van sociale media, met je kan doen. Hiermee willen de winnaressen leeftijdsgenoten inspireren om zelfbewust te zijn over wat ze uiten en ze laten zien dat ze niet de enige zijn die hiermee kampen. Wat het stuk nog unieker maakt is dat de meiden ook zelf de muziek hebben gemaakt en hebben ingesproken. Een waar kunstwerkje dus! De keus van de Gelderse Jury was dan ook unaniem.

De Wageningse meiden vertegenwoordigden Gelderland op zaterdag 7 november tijdens de landelijke finale in de Westergasfabriek in Amsterdam, waar ze het opnamen tegen de beste dansers uit de andere provincies. De dames hadden de week voor de finale net proefwerkweek, dus dat kwam voor het repeteren wat minder goed uit. Toch hebben ze tussen het schoolwerk door zo veel mogelijk gedanst om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de finale.

Normaal weet je na zo’n wedstrijd direct wie de winnaar is en sta je met de tweede en derde plaats op het podium onder luid gejuich van het publiek. Dit jaar wat het optreden in een zaal zonder publiek, met alleen de juryleden en een cameraploeg. Het thema van de kunstbende is dit jaar is ‘Haal er uit wat er in zit’ . Wil je zien wat er voor de jonge BRANSZers in zit? Dat kan! Je kan de wedstrijd namelijk terugkijken via kunstbende.nl. De uitslag wordt donderdag 12 november bekend gemaakt. Nog even duimen draaien dus!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden