Geen verhuur, maar testen bij Riwojo


Peter WIsgerhof heeft de sneltest op het terrein van Riwojo geregeld. (foto: Kees Stap)
Peter WIsgerhof heeft de sneltest op het terrein van Riwojo geregeld. (foto: Kees Stap)

Geen verhuur, maar testen bij Riwojo

Normaal gesproken is het een drukte van belang bij Riwojo op het Nudepark. Maar het bedrijf dat spullen verhuurt voor horeca, evenementen, feesten en partijen heeft het dit jaar door de coronacrisis rustig. Erg rustig. Om toch wat leven in de brouwerij te brengen heeft directeur Peter Wisgerhof een sneltestlocatie voor corona op zijn terrein ingericht.

Door Kees Stap

Wageningen - Wisgerhof zag in Ede bij een bevriend bedrijf een snelteststraat en onderzocht of hij er zelf een op het terrein van RIwojo kon plaatsen. “Ook ons verhuurbedrijf is zwaar getroffen door de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. We weten dus uit eigen ervaring wat deze maatregelen betekenen voor bedrijven. Delen van bedrijven komen stil te liggen doordat medewerkers verschijnselen vertonen van een besmetting met het coronavirus. De tijd tussen testen en het krijgen van de uitslag duurt vaak erg lang. Medewerkers zijn gedwongen thuis het testresultaat af te wachten en hele afdelingen moeten mogelijk in quarantaine. Dit heeft verregaande gevolgen voor het bedrijf. Ook zzp’ers kunnen op deze manier sneller aan de slag. Vandaar dat we heel blij zijn dat we nu een snelle en betrouwbare coronatest op ons terrein kunnen huisvesten.”

Een grote tent had Riwojo uiteraard zelf, voor het testen zelf is Wisgerhof in zee gegaan met het bedrijf Sneltest op Locatie. “Via hun website www.sneltestoplocatie.com maak je een afspraak, vaak kun je al binnen het uur terecht. Je krijgt een stokje in je neus en een kwartier later heb je de uitslag. Bedrijven en particulieren zijn welkom. Het kost 70 euro en de test is goedgekeurd door het OMT en de GGD.”

De snelteststraat is een van de manieren waarmee Wisgerhof zijn bedrijf en zijn medewerkers aan de gang wil houden. “We zijn dit jaar hard getroffen door de coronacrisis. Waar ik begin dit jaar nog zorgen had of we wel genoeg spullen hadden om te verhuren, viel in maart alles plotsklaps stil. In de zomer hebben we nog een beetje gedraaid, maar na de nieuwe sluiting van de horeca in oktober viel dat ook weer weg. Ik verhuur nu nog wel wat tenten aan bijvoorbeeld sportscholen en ziekenhuizen. En we zijn met horeca en winkeliers aan het kijken wat er nog mag en kan met kerst. Ondertussen ben ik constant aan het kijken of we nog andere dingen kunnen doen. Deze teststraat is daar een voorbeeld van en ik ben nu aan het kijken of we ook kerstbomen kunnen gaan verkopen.”

Wisgerhof is nog steeds positief dat zijn bedrijf de crisis overleeft. “Maar de onzekerheid groeit wel. Ik zou graag een stip op de horizon willen hebben. Als ik nu zou weten dat we op datum x weer normaal aan de slag kunnen, kan ik daar plannen voor maken. Nu hou ik er maar rekening mee dat we 5 mei in Wageningen niet als vanouds kunnen vieren. Ik hoop dat we vanaf eind mei weer een beetje normale zomer kunnen draaien.”

“Deze testtent brengt nog wat leven in de brouwerij”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden