Overburen betalen mee aan Lexkesveer

Overburen betalen mee aan Lexkesveer

Wageningen - De gemeente Overbetuwe gaat meebetalen aan het Lexkesveer tussen Wageningen en Randwijk. Wethouder Peter de Haan is in gesprek gegaan met de buren aan de zuidkant van de Rijn en dit leverde een meerjarige subsidie van 25.000 euro op. Dit was wel minder dan De Haan vooraf hoopte. Daarom gaat hij de Wageningse gemeenteraad voorstellen om volgend jaar de tarieven voor fietsers en bromfietsers te verhogen.
De gemeenteraad heeft vorig jaar besloten dat het Lexkesveer in 2020 100.000 euro meer moet opbrengen. Dat kon door extra inkomsten, of door te besparen op kosten. Een deel van de extra opbrengsten moest komen vanuit Overbetuwe. Doordat die bijdrage lager is dan gehoopt en er vanwege de coronacrisis minder gebruik wordt gemaakt van het veer, moet De Haan nu nog 60.000 euro moet zoeken.

Omdat de tarieven voor auto’s de afgelopen jaren al flink gestegen zijn, denkt De Haan dat een verdere stijging voor auto’s zal zorgen dat zij minder gebruik gaan maken van de pont. Daarom stelt hij voor om de tarieven voor fietsers en bromfietsers te verhogen. Ook sluit hij beperking van de vaartijden niet uit. Fietsers betalen nu 1 euro voor een overtocht, volgens De Haan wordt nog berekend wat het nieuwe tarief zou moeten worden. In december moet de gemeenteraad besluiten wat de nieuwe bedragen gaan worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden