Foto:

Maaltijddonaties voor de Voedselbank

Met de maaltijdservice “Delen smaakt beter” van Food of Cultures is het de bedoeling dat mensen niet alleen zelf genieten van wereldgerechten, maar dat zij ook andere mensen die het moeilijk hebben, laten meegenieten. Doordat zij iedere maand een gratis verse maaltijd mogelijk maken voor deze doelgroep. De maaltijdservice is in september van start gegaan en inmiddels zijn er al 1000 maaltijden gedoneerd. Zo ontvingen de Voedselbank en het AZC in de maanden september en oktober een gratis maaltijd voor de hele doelgroep. 

WAGENINGEN - Het doel van deze maaltijdservice is om in een jaar 6240 donaties te doen en daarmee voor iedere maand een gratis maaltijd (circa 520 per maand) te bezorgen voor deze mensen. Klanten schrijven zich in voor een service om iedere maand twee of vier maaltijden te laten bezorgen of afhalen en daarmee tegelijkertijd te doneren aan het goede doel. Ook kunnen bedrijven meedoen door een van onze vier sponsorpakketten af te nemen en daarmee maaltijden te doneren. Momenteel zitten we bijna op 50 procent van het aantal binnengehaalde donaties, wat betekent dat we tot februari door kunnen gaan. Wij hopen voor Nieuwjaar alle donaties zeker te stellen, zodat we gegarandeerd een jaar lang maaltijden kunnen doneren. Help mee aan dit prachtige initiatief zodat wij samen dekking krijgen voor een heel jaar! 

1000 maaltijd-donaties voor de Voedselbank en het AZC


De maaltijden worden vers bereid, teruggekoeld en zijn dan tot vier dagen houdbaar. Iedere dinsdag en vrijdag worden de maaltijden bezorgd en op dinsdag t/m zaterdag is afhalen ook mogelijk. De gerechten zijn gevarieerd. Ze zijn uit diverse keukens zoals de Midden-Oosterse, Afrikaanse, Indiase en Zuid- Amerikaanse keuken. Iedere twee weken is er een nieuw menu met keuze voor een vegetarische of vlees variant. Bij de bereiding wordt steeds gebruik gemaakt van biologische streekproducten.

Medio oktober zagen we dat de tekorten bij de Voedselbank opgelopen zijn. Daarom hebben wij als Food of Cultures besloten om voor alle nieuwe aanmeldingen tot 1 december bovenop de maaltijden ook een fruitkist te doneren zegt Mahan Eslami.

Voor de kerstdagen kunnen bedrijven bij ons kerstpakketten afnemen met hetzelfde principe. Een voucher voor het ontvangen van maaltijden en tegelijkertijd doneren van een maaltijd voor iemand die het moeilijk heeft. U kunt zelf zo ook met kerst een maaltijd doneren! Voor de kerstdagen komt er een speciaal 3-gangen menu waarbij men thuis kerst kan vieren met een uitgebreid menu maar ook een ander blij kan maken met een kerstmaaltijd.

Kijk voor meer informatie op de website

www.delensmaaktbeter.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden