<p>Foto: Bart van Aller</p>

Foto: Bart van Aller

(Foto: )

Replicatie van een fraaie muurreclame

Restauratieschilder Bart Oost uit Kampen heeft afgelopen week de laatste hand gelegd aan de replicatie van een fraaie muurreclame van de bekende oude schoenwinkel van Aggelen’s schoenhandel op een zijwand van van Giesen Schoenen aan de Bevrijdingsstraat. Eind vorige jaar sloot Cor Giessen zijn schoenenzaak en kwam aan een lange traditie van schoenenwinkels op deze plaats een einde. Zijn voorganger Van Aggelen’s Schoenhandel was daar van 1905 tot 1971 gevestigd.  

WAGENINGEN - Na het vastleggen van de oude letters en kleuren door Bart Oost in de afgelopen weken zijn vervolgens de letters met sierranden doorgedrukt op het herstelde witte vlak met behulp van calqueerpapier. Daarna is de reclame weer geheel op traditionele wijze met de vaste hand ingekleurd in de authentiek kleuren.

Wat we nu zien is de muurreclame zoals die er vanaf ca. 1930 tot ca. 1960 van de vorige eeuw gezeten heeft. Kennelijk roept de muurreclame herinneringen op bij oudere Wageningers want tijdens de werkzaamheden riep een oudere dame spontaan met luide stem: “Laat je niet vernaggelen, koopt uw schoenen bij van Aggelen! De restauratie van de muurreclame werd mede mogelijk gemaakt met financiële bijdragen van Wageningen Monumentaal, Cor Giesen, eigenaar van het pand en Short Stay Wageningen die belangeloos een steiger ter beschikking stelde.

Het initiatief om de muurreclame weer terug te brengen, kwam van de Wageningse bouwhistoricus Bart van Aller.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden