Ten Klooster ziet weer sportperspectief


<p>Henri ten Klooster, op Sports Centre de Bongerd, waar hij hoopt, dat er snel versoepelingen komen, zodat hij alle sporters weer kan verwelkomen.</p>

Henri ten Klooster, op Sports Centre de Bongerd, waar hij hoopt, dat er snel versoepelingen komen, zodat hij alle sporters weer kan verwelkomen.

(Foto: Dick Martens)

Ten Klooster ziet weer sportperspectief

Op Sports Centre de Bongerd (SCB) is het vooral leeg. Een vreemde gewaarwording op een plaats waar het normaal bruist van de sportieve activiteiten. Maar in het ‘nieuwe normaal’ is alles anders, dus ook de sportbeleving op het Wageningse studentenbolwerk met 7500 sporters. Toch ziet Henri ten Klooster, hoofd SCB, weer het nodige perspectief. Vooral binnen de mogelijkheden is er de afgelopen maanden hard en inventief gewerkt aan heel veel protocollen, die ervoor hebben gezorgd, dat het SCB in de loop der tijd weer een ontmoetingsplaats is geworden voor studenten en medewerkers.

Door Dick Martens

WAGENINGEN - Vooralsnog wordt op deze vrijdagmiddag het beeld bepaald door Wageningse zestigplussers die getooid met het zo langzamerhand ingeburgerde mondkapje op weg zijn naar ‘hun’ griepprik. ,,Dat kan dus ook in onze sporthal”, lacht Ten klooster als hij in zijn kantoor de afgelopen maanden de revue laat passeren. ,,Toen er vanaf 11 mei weer buiten mocht worden gesport, hadden we al protocollen klaarliggen om snel in te kunnen spelen op de situatie. Hierbij hebben we goed samen gewerkt met de collega’s in de andere universiteitssteden en hebben we gebruik gemaakt van de protocollen van NL-Actief, de branche vereniging van alle fitnesscentra. Deze protocollen zijn naar de directie van het Facilitair Bedrijf WUR, de Raad van Bestuur en de gemeente Wageningen gestuurd. Na hun goedkeuring hebben we alle 31 afzonderlijke studentensportverenigingen ons protocol laten aanpassen naar hun eigen situatie, te beginnen met de buitensportverenigingen, waarna ook de binnensportverenigingen en intekenlessen weer zijn opgestart. Alles inventief aangepast en uiteraard volgens de coronaregels: Basketbal op ons pleintje en Handbal op gras. Zelfs de squashers deden oefeningen op een buitenveld.”

Uiteindelijk werden de maar liefst 70 verschillende sporten die op en rond de Bongerd plaatsvinden weer opgestart. Anders dan anders, maar er werd wel weer volop gesport. ,,Vanaf juli mocht er weer worden ‘opgeschaald’, maar we zagen niet aankomen, dat het sporten in groepsverband in oktober weer geminimaliseerd moest worden. Gelukkig is daar ook weer prima op ingespeeld.” Momenteel zijn bijna alle werkzaamheden van Ten Klooster ‘Corona-gerelateerd’. ,,We bieden op dit moment alleen fitness aan en hebben Sports Hall 4 ingericht als extra fitnessruimte. Verder bieden we online lessen aan en is de PauseXpress online. Een initiatief dat we vanaf januari op Wageningen Campus introduceerden, waarbij we docenten de campus opstuurden om medewerkers 10 minuten oefeningen te laten doen. Ook hebben we veel onderhoud gepleegd en kwam er een nieuwe klimhal. We wachten nu met smart op versoepelingen, waarbij groepslessen weer zijn toegestaan. Dan kunnen we alle lessen weer aanbieden en de studentensportverenigingen weer verwelkomen. Ook dat protocol ligt alweer klaar.”

‘Al mijn werk is nu corona-gerelateerd’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden